[#1] linuch na voodoo3
czy istnieje jakis linuch, ktory pojdzie na mediatorze i voodoo3?
[#2] Re: linuch na voodoo3

@grzes_zab, post #1

Nie istnineje i nie ma żadnych wieści o tym żeby komuś chociaż się chciało pisać sterowniki by jakiś Linux na Mediatorze chodził. Ponoć ktoś raz pracował nad tym, ale dla Mediatora dla dużych Amig (chyba 4000), ale publicznej wersji nie widzdziałem i afair nie wyszła.
Najlepiej zapytać się jeszcze Elboksu w tej sprawie.

[#3] Re: linuch na voodoo3

@grxmrx, post #2

Pisalem w tej sprawie do osoby ktora przystosowala Apusa do Medka dla A4k i chodzi z Voodoo3 jak i sieciowka. Soft jest dostepny u autora... tak mi odpisal jakis czas temu (pol roku temu?) dla A1k2 bylo cos robione ale stanelo w miejscu gdy ten osobnik zaczal pisac kawalek AOS4 dla AmigaONE. Czy skonczyl nie wiem.
trzeba by znow napisac. Chyba pokopie za mailami od niego... gdzies je mam.
[#4] Re: linuch na voodoo3

@grxmrx, post #2

Znalazlem moje maile :)
Uprzedzam ze moj anglik nie jest za dobry ale porozumiec sie porozumie wiec dla czego nie pytac u zrodla nie? ;)

Oto one:

1.

Hello Adam,

I heared that you have Linux kernel works with mediator...
Is it true?
I have an Amiga1200 with Mediator, so could you send mi kernel for my
configuration? I'm user Linux Debian.

2.
Hello Adam

So a long time I have to wait for stuff for my Amiga?

I have A1k2 + PPC + Mediator with voodoo and RTL8029 card.
If you need betatester i could help you :)

alle the best.

> Dariusz,

> Unfortunately, it only works for the A4000 version. I've not been able to
> figure out a way to use the bank switched stuff to work with Linux. I have
> planned a small driver that would allow 1200 users to use a graphics card
> and network card though. This will be after I finish the stuff for OS 4.0
> and the AmigaOne boards.

> BTW, do you have a PPC amiga or a M68k machine?

> Adam

Niestety urwal mi sie kontakt na tych dwuch mailach... ale chyba napisize jeszcze raz.
Chyba warto?
Gdyby tak wiecej osob napisialo do niego to by go zmobilizowalo a tak... lipa. Wszyscy chca miec Debiana na Mediatorze ale nikt nie zmobilizuje autora do pracy :( Ja sam malo wskoram.!
Ludzie do roboty i wysylac maile na: akowalczyk@cogeco.ca
[#5] Re: linuch na voodoo3

@Dariusz Krzempek, post #4

dobra zapisalem maila
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem