[#1] Porządki na Apollo 040
Kupiłem w "Amigo" kartę Apollo 040/33 Mhz, jednak gdy próbowałem zainstalować ją w mojej A1200 (obudowa desktop), okazało się, że jest za wysoka, by wleźć w standardowe miejsce dla karty turbo w moim kompie.
Udało mi się już pozbyć pseudowiatraczka, mam jeszcze dwia pytania:

- jak usunąć (i czy można) równie tadnetny radiator z proca tak, żeby go nie uszkodzić ?

- wiem, że drugą podstawkę Simm można do Apollo dobudować. Ale jak ją wymontować ?
[#2] Re: Porządki na Apollo 040

@Łukasz R., post #1

jesli masz zamiar uyzwac apollo bez radiatora i wiatraka to daruj sobie zabawe z lutowaniem, karta i tak dlugo nie pociagnie. zreszta z drugim simmem i tak nie zmiesci sie do obudowy bo simm wkladasz od gory, tam gdzie jest procek i gdzie byl wiatrak
[#3] Re: Porządki na Apollo 040

@Łukasz R., post #1

Radiatora nie usuwaj, ale gdy jest zaduzy to zamontuj mniejszy. Nie wiem jak przy Apollo 33MHz, ale przy 40MHz proc sie wylacza po okolo 5 minutach z przegrzania. Znajomy takze mial problem z "wiatrakiem" poniewaz takze uzywa obudowy desktop. Rozwiazal to tak: pozybyl sie "wiatraka" i z boku obudowy (na zewnatrz) zrobi otwor a obok niego umiescil wentylator, ktory przy okazji chlodzi cala Amige. W ten sposob bez problemu Apollo dziala mu nawet gdy podkrecil go oscylatorem 97,7 MHz.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem