[#1] Program graficzny
Witam
Mam znow pytanie
Czy istniej na Amige jakis program o podobnym zastosowaniu co CorelDRAW na Pc chodzi mi o tworzenie grafiki wektorowej i obsluge krzywych
Bede wdzieczny za odpowiedz :)
[#2] Re: Program graficzny

@Ptasiek, post #1

Tylko DrawStudio. Bardzo szybki (na 060 na pewno kosi FreeHanda na Macu G3/233), ma kilka ciekawych rozwiazan, kilka wkurzajaych wad, apre bledow. Ogolnie da sie robic tylko trzeba go zakumac i sie do niego przyzwyczaic. Ja na tym robilem rysunki techniczne na polibudzie i sie nikt nie pokapowal. :) Fakt, ze DrawStudio nie chodzi na nowych Amigach (mam na mysli Pegasosa) byl przez dlugi czas moja osobista tragedia. :( No ale spodziewalem sie tego, bo skubany na Amdze na dzien dobry i "bez powodu" zjada sporo pamieci CHIP (na karcie graficznej oczywiscie, bo na AGA to normalne:)). Jakos tak lamersko napisany. Acha - oczywiscie karte graficzna masz? Bez karty to ja nie biore odpowiedzialnosci za to co napisalem. Na AGA to mozna sobie w CLI popisac a nie robic grafike. :) Program do wektorowki w rozdzielczosci nizszej niz 1024x768 to jakis "hadkor". No i predkosc na AGA jest symboliczna chociaz sam program jest naprawde calkiem szybki.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem