[#1] jpg z PC na A1200
Witam wszystkich :D
mam następujące pytanie, chciałbym przenieść plik jpg na A1200. Mam dyskietki od A ale nie moge ich odczytać. Myślałem że zadam sobie format dyskietów na 720kb i nagram, pójde do wujasa wczytam i bedzie git... POtrzebne do SMM do prezentacji... wiem że tego się już nie używa ale wujas ma video-filmowanie i daje prezentacje, od lat to samo tłucze, no więc czas na zmiany... tylko jak...
POMOCY jak to zrobić domowymi sposobami......
[#2] Re: jpg z PC na A1200

@krzychu, post #1

Nie rozumiem w czym tu problem. Bierzesz dyskietkę DD i formatujesz ja pod AmigaOSem jako pecetową (PC0), a potem tylko wsadzasz do peceta i przegrywasz.
[#3] Re: jpg z PC na A1200

@krzychu, post #1

Otóż to. Systemowa komenda mount pc0: i wsio pariadkie. Co do skali, sam ją używam ( na PC ), lubi się wywalać :) Co do jpeg. Nie wiem jaki masz sprzęt, ale do oglądania polecam visage (kompromis pomiędzy jakością a szybkością wczytywania) Jeśli jesteś masochistą to fajnie wyświetla viewtek. Najszybciej, zarazem najmniej dokładnie wyświetla file master. No i oczywiście, jeśli wujas ( bo to chyba On ma Amigę ) robi coś na skali, to dobrze by było przekonwertować obrazek na coś szybszego do wczytania... może to być iff`ek. :D
[#4] Re: jpg z PC na A1200

@krzychu, post #1

Najlepiej za pomoca plyty CD
[#5] Re: jpg z PC na A1200

@Andrzej Drozd, post #4

Temat już chyba wyczerpany ale jak masz duzo tych jpg'ów to też polecam CD.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem