[#1] PegXlin instalacja
Wczoraj zssałem iso. z PegXlin. I mam kilka pytań.

Partycje Linux i Swap już mam zrobiłem je SCSIConfigiem według podanych parametrów. Instaler nie uruchamia mi się z płyty tylko z partycji gdzie mam boot.img a piszą, że z płyty też powinien działać. Anyway...
Uruchamiam installera, potem wybieram partycje SWAP (hda6) i Linux (hda5) i dalej według tego co pisze w .readme uruchamiam powłoke i pisze

cd bin
hdinstall

no i instaluje się, po jakichś 15 minutach urchamia mi się edytor (nie pamietam nazwy cos tam -nano) i w .readme piszą, że to najważniejszy moment i trzeba wpisać ale co? jak nic nie wpisze a potem uruchamiam pegxlin to mam info ze nie mam swap a partycja z linuxem jest read only
i dalej niestety nie mam pojęcia co zrobić....
[#2] Re: PegXlin instalacja

@Brodek, post #1

masz wpisac ktore partycje maja byc automatycznie mountowane
[#3] Re: PegXlin instalacja

@Tomek (Kaczus), post #2

tzn.? Jasniej Tomku bo ja w tej kwestii to niewiele potrafie. Jesli instalowałem LINUXA to wyłącznie korzystając z plytek i installerów ;(
[#4] Re: PegXlin instalacja

@Brodek, post #3

Tam masz wszystko prawie gotowe, czasem musisz zmienic nazwy
"partycji", ew dodac nastepne, jesli uwazasz, ze sa potrzebne...
[#5] Re: PegXlin instalacja

@Tomek (Kaczus), post #4

oki popróbuje ale nie wiem czy to cos da...jak cos to się pochwale...
[#6] Re: PegXlin instalacja

@Tomek (Kaczus), post #4

Ok z tym problemem sie już uporałem.... wszystko ok poza jedna rzeczą w .readme piszą, że mam użyć dpkg-reconfigure do skonfigurowania xserwer-xfee86 ale mam info ze ten pakiet nie jest zainstalowany według instrukcji powinien być. (startx nie działa pisze ze nie jest skonfiguroway...) No to co teraz... ??
[#7] Re: PegXlin instalacja

@Brodek, post #6

Już wszystko działa..... :)
[#8] Re: PegXlin instalacja

@Brodek, post #6

Tam gdzies sa opdowiednie pliki dla:
voodoo
oraz dla
radeonow
podmieniasz orginalny plik ustawien dla x'ow ktoryms z tych z gory.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem