[#1] CDCat i Pegaz
Działa u kogoś CDCat na Pegazie? Bo u mnie jakoś odmawia współpracy. A może jest jakiś programik do katalogowania CD który działa? 200płyt MP3 nie chce mi się przeglądać aby znaleźć jeden utworek.
[#2] Re: CDCat i Pegaz

@Arbuz, post #1

No co jest panowie nikt nie wie jak uruchomić CDCat-a na Pegazie?
[#3] Re: CDCat i Pegaz

@Arbuz, post #2

Nie uzywaj wersji dla PPC.
[#4] Re: CDCat i Pegaz

@Norbert, post #3

THX. Sprawdzę.
Pozdrawiam
[#5] Re: CDCat i Pegaz

@Norbert, post #3

Sprawdzilem i wlasciwie dziala bez pluginu PPC ale zwiesza Pegaza przy przeszukiwaniu. Moze na ten problem tez jest sposob?
[#6] Re: CDCat i Pegaz

@Arbuz, post #5

Nie wiem dokladnie o co chodzi, ale nawet na Amidze swojego czasu zawieszalo (resetowalo) mi kompa gdy sprawdzalem ACS nr 1 2001...Teraz tego nie mam. Sugeruje ze to niewazne czy Amiga czy AmigaPegasos, tylko to wina class MUI.
[#7] Re: CDCat i Pegaz

@Arbuz, post #5

Plugin PPC obsługuje tylko wersja 3.0 (i wyższe o ile istnieją). Nigdy nie udało mi się zmusić tej wersji do działania (z pluginem aktywnym lub nie). Zawsze zawieszało mi program albo przy wyjściu albo po wyszukiwaniu. Używam wersji 2.2 (bez supportu dla PPC, niestety).
[#8] Re: CDCat i Pegaz

@Andrzej Drozd, post #6

Predzej stawialbym na to, ze CDCat jest badziewnie napisany, a nie na klasy MUIa.
[#9] Re: CDCat i Pegaz

@marcik, post #8

To najprędzej. Ten program potwornie obciąża procesor. Na pewno dałoby się to lepiej napisać. Klasy MUI raczej nie są winne. CDCat nie korzysta z jakichś "nadzwyczajnych" lub robionych tylko pod niego. Skoro inne programy z nich korzystają (np. NList) i się nie wieszają to już reszta jest wiadoma.
[#10] Re: CDCat i Pegaz

@Arbuz, post #1

Podczepię się pod ten temat. CDCat (wersja 2.2, takiej używam) posiada ograniczenie do ilości skatalogowanych płyt. 220 i koniec. Zna ktoś jakieś inne narzędzie do katalogowania, które nie posiada takiego ograniczenia?
[#11] Re: CDCat i Pegaz

@mailman, post #10

Miałem zamiar go kiedyś używać, ale mam trochę więcej płytek w swojej kolekcji . Może rzeczywiście istnieje podobny program tylko bez takiego ograniczenia, a jeśli nie ma to może do autora CDCat napisać w tej sprawie.
[#12] Re: CDCat i Pegaz

@deez, post #11

Możliwe, że wersja 3.x likwiduje to ograniczenie, lecz kiedyś próbowałem się nią bawić i ciągle się wieszała.
[#13] Re: CDCat i Pegaz

@mailman, post #12

Wieszała się zawsze w danym momencie czy losowo ?
[#14] Re: CDCat i Pegaz

@deez, post #13

A nie pamiętam już. Chyba podczas szukania.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem