[#1] SDL
Na AM2004 zobaczyłem fajny bilard na Pegaza. Ściągnąłem więc pakiet SDL jak i samą gierkę i dalej nie wiem jak mam smarować aby jechało )
Englisz u mnie nie wchodzi w rolę więc nie wiem od czego mam zacząć żeby uruchomić to SDL. POmocy
Pozdrawiam
[#2] Re: SDL

@Arbuz, post #1

A jaka masz karte graficzna?
Jesli Voodoo to jest duze prawdopodobienstwo ze billard ten ci pojdzie , jak nie pojdzie musisz czekac na 1.5.
Jak masz radka to musisz czekac na 1.5.
[#3] Re: SDL

@stefkos, post #2

A jak mam radka 9200SE?

[#4] Re: SDL

@grxmrx, post #3

To musisz czekac "dwa tygodnie" ;)
[#5] Re: SDL

@Arbuz, post #1

Rozwazmy wszystkie mozliwe przypadki:

1. Masz Radeona 7000 - musisz poczekac na MOS 1.5, bo w nim dopiero udostepnia (juz dzialajace zreszta) sterowniki 3D dla tej karty.

2. Masz Radeona innego niz 7000 - musisz czekac i sie modlic, ze w MOS 1,5 beda sterowniki 3D dla tej karty.

3. Masz Voodoo 3, 4, 5 AGP/PCI - mozesz sprobowac czy zadziala na TinyGL i sterownikach 3D z MOSa 1.4. Jezeli nie zadziala to musisz poczekac na upublicznienie przynajmniej nowego TinyGL (sterowniki z MOS 1.4 moze wystarcza - najwyzej bedzie wolniej) czyli... MOS 1.5.

4. Masz Voodoo 3, 4, 5 i nazywasz sie Kiero (wiec masz TinyGL w wersji z wczoraj) - robisz dwuklik na ikonie i gra dziala. :D

Tak czy inaczej zwykly czlowiek musi czekac do czasu wypuszczenia MOSa 1.5. Tez mnie to wkurza. :( Myslalem zeby troche podburzyc srodowisko i popisac jakies petycje ale chyba dam sobie spokoj. Jakby to odnioslo skutek to istnieje ryzyko, ze w Ambiencie z MOSa 1.5 nie bedzie listerow (a przynajmniej posortowanych list plikow), a tego bym nie przezyl. :) Niech juz to skoncza, bo poprostu wstyd. Nawet kosztem "dwutygodniowego" opoznienia. ;););)

[#6] Re: SDL

@MDW, post #5

Tak jak napisal MDW. Niestety autor tej strony nie umiejsci informacji co dziala z 1.4 a co nie. Dal tylko moj email przez co dostaje teraz mase maili od ludzi chcacych nowa tinygl.library. Niestety musze odmawiac bo nowa biblioteka pracuje w pelni stabilnie dopiero z nowym sterownikiem, ktorego nie moge udostepnic. Wiec czekamy na 1.5.

Pozdrawiam.
[#7] Re: SDL

@stefkos, post #2

Posiadam Voodoo3 3000 i VooDoo5 5500. Mam nadzieję że MOS 1.5 niedługo będzie do użycia publicznego
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem