[#1] Co do pega?
Ja w temacie konfigu pegaza 2:
1. Upatrzyłem sobie obudowę: modecom gaia lcd. peg 2 jest w mikro atx, czyli będzie pasował, mam ja racje, czy nie za bardzo?
2. Jaka jest najmocniejsza w pełni supportowana<2D i 3D> karta graficzna do pega2?
3. Czy przewidywany jest support dla radka 9600? I kiedy to może nastąpić?
Wyjaśnienie:) : chce miec wszystko w tej puszce . Nie interesują mnie karyty typu Voodoo 3, albo inne badziewia. Wiem, że w tym momencie Radek 9600 bedzie mi robił za grzejnik, bo nic nie wykorzysta jego poweru:(. Ale ja jestem cholerny fetyszysta i nie chce tlumaczyc kumplowi dlaczego do płyty za 1880 zeta wsadziłem Voodoo za 30 zeta.
[#2] Re: Co do pega?

@Fazior, post #1

Obudowa jak najbardziej pasuje.
[#3] Re: Co do pega?

@Fazior, post #1

Radeony na razie maja tylko support 2d (i to tylko <=9200) Support 3d jest w beta wersji (dostepnej tylko dla znajomych krolika wraz z osem 1.5) dla kart 7xxx, co do wsparcia dla innych, to zalezy - dochodza rozne plotki sa takie, ktore mowia, ze ktos cos robi, sa tez takie, ze nie bedzie, komu wierzyc... zobaczymy
[#4] Re: Co do pega?

@Tomek (Kaczus), post #3

Czyli najmocniejsza karta w tym momencie z supportem 2d+3D to Voodoo5 5500?
[#5] Re: Co do pega?

@Fazior, post #1

najmocniejsza w pelni supprotowana to VooDoo 4500, ale wkrotce ma byc radeon 7000-7500 maksymalnie obslugiwany obecnie radeon to 9200(ale bez 3D).

na 9600 nie ma co sie podniecać nie jest wart swojej ceny nawet dla pc....
[#6] Re: Co do pega?

@Brodek, post #5

Kiedy ja chce mieć wszelkie wodotryski
[#7] Re: Co do pega?

@Fazior, post #6

Albo to jakas fatamorgana, albo coś :), ale wydaje mi sie ze kiedys na PPA widzialem newsa pt.:Ati wspiera MOSa, beda sterowniki itd. Prawda to czy bzdura?
[#8] Re: Co do pega?

@Fazior, post #1

Ale ja jestem cholerny fetyszysta i nie chce tlumaczyc kumplowi dlaczego do płyty za 1880 zeta wsadziłem Voodoo za 30 zeta. proste, powiedz mu że wydałes juz tyle kazy na płytę że już ci nie starczyło na Radka ;)
[#9] Re: Co do pega?

@R-Tea, post #8

Zabiłeś mnie
[#10] Re: Co do pega?

@R-Tea, post #8

Ale ja chce miec uczucie posiadania bestii. To ma być "potworny" komp :).
[#11] Re: Co do pega?

@Fazior, post #1

Pegasos pasuje do obudowy Gaia. Na Amiga Meetingu można było zobaczyć Pegasosa w takiej obudowie. Także na Amiga Meetingu były prezentowane sterowniki 3D dla Radeonów. Na Pegasosie II z Radeonem 7500 można było oglądać dema z akceleracją 3D i pograć w Wipeouta. Więc chyba najbardziej opłaca się kupić właśnie Radeona 7500.

[#12] Re: Co do pega?

@Fazior, post #7

Z niedawnego postu bbrv na morphzone wynika, ze narazie ze sterow w opraciu o pliki dostarczone przez ati lipa :(
[#13] Re: Co do pega?

@marcik, post #12

Podałbyś odnośnik może.
[#14] Re: Co do pega?

@Rafał, post #13

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem