[#1] FryingPan
Właśnie testuję FP w wersji 0.3.2. Niestety program (aplikacja ;)) nie działa. Nie nagrywa prawidłowo płyty CDR/RW, zastanawiam się, czy to ograniczenie wynikające z wersji DEMO, czy FP nie działa z MOSem i Pegiem ? W programie nagrywarka jest rozpoznawana ( typ, bufor nagrywarki oraz jej firmware) - Na AM2004 FP działał na Peg/MOS, tylko nie pamiętam, która wersja FP i MOSa. MakeCD widzi nagraną ścieżkę na CDR/RW. Po wyjsciu z MakeCD lub FP na MOSie nie pojawia się ikona płyty...

[#2] Re: FryingPan

@Marcin, post #1

FP 0.3.2pre2.
u mnie na klasiku dobrze nagrywa i data i zwykłe CDDA, ale za to np. Player nic nie potrafi zagrać, ale akurat mi na nim nie zależy :)
za to chciałbym aby FP mi wysuwał tackę po nagraniu, ale tego nie robi chociarz mam to zaptaszkowane w opcjach :/
ale to sa pierdoły, ja czeka kiedy w końcu będzie FP miał zwykłe Copy CD i mozliwość zgrywania płyt do Image.
nie sądzę, aby te "udawane" nagrywanie u ciebie było z powodu wersji demo. ja tez miałem takie przypadki z wcześniejszymi wersjami. to pewnie jakiś bug. kazda wersja mi inne bugi, a ta nowa pewnie nie lubi za bardzo MOSa albo Pega :)
a jednorazowe CD dobrze ci nagrywa?
[#3] Re: FryingPan

@R-Tea, post #2

Właśnie FP wogóle mi nie nagrywa :/ szkoda, bo chciałem program zarejestrować...

[#4] Re: FryingPan

@Marcin, post #1

A ja mam wersję 0.4 z Amiga Meetingu kupionego bezpośrednio od autora i działa dobrze. Co więcej nagrałem na nim już 1 dysk DVD z danymi.
[#5] Re: FryingPan

@Arbuz, post #4

Szkoda, ze nie ma tej wersji 0.4 DEMO, bo wczesniejsze wala sie na MOSie az milo.

[#6] Re: FryingPan

@Marcin, post #5

Chłopie zarejestruj sobie. Kosztuje raptem 40 złociszy. A działa dobrze. W każdym razie opłaca się.
[#7] Re: FryingPan

@Arbuz, post #6

a jest w 0.4 opcja CopyCD?!
a działa ci wysuwanie tacki?
jaką masz nagrywarkę?
[#8] Re: FryingPan

@Marcin, post #1

Nagrywarkę mam CDRW LG 52x32x52 A co do DVD to miałem HPka ale nie pamiętam modelu. Co do CopyCD to sprawdzębo jej nigdy nie używałem.
[#9] Re: FryingPan

@Arbuz, post #8

Ja używam na Pegu wersji demo 0.3 z nagrywarką LG 48x16x48.
Raczej nie mam problemów. Jeśli chodzi o wersję o której piszesz to rzeczywiście nie dało się nagrywać - musiałem zainstalować starszą. Być może w wersji 0.4 coś się zmieniło.

[#10] Re: FryingPan

@Marcin, post #1

Pisałem w tej sprawie do autorów frying pan i to "udawane nagrywanie" to ograniczenie wersji DEMO.
Szkoda, że nie ma tego nigdzie w dokumentacji.
A starsza wersja 0.03 nagrywała ale z najniższą możliwą prędkością i zostawiała katalogi "created with fryingpan". Powinni zostawić taką formę dema a nie wogóle blokować nagrywanie
[#11] Re: FryingPan

@Arbuz, post #8

i co? sprawdziłeś?
jest jakaś opcja CopyCD w v0.4?

[#12] Re: FryingPan

@amigafan, post #10

....mdleje, moze w wersji DEMO ograniczyc odpalanie programu ?? np. mozna jeden raz odpalic DEMO, a czas dzialania programu max 5 min :P

[#13] FryingPan

@Marcin, post #12

witam panów :)

mam parę ciekawych informacji :) otóż:
- program ciągle się rozwija [wbrew temu co niektórzy rozpowiadają ;)]
- jest wersja 0.4 dla betatesterów już dostępna. smaży wszystkie gatunki płyt jakie udało mi się nabyć [DVD+R, DVD+RW, DVD-R, DVD-RW, CDR, CDRW]. poprawiam ostatnie błędy związane ze smażeniem [zostało ich chyba dwa]
- ograniczenie wersji demo nie zmieni się. powód jest prosty: engine programu zostało oddzielone i jest dostępne dla ludzi chcących pisać oprogramowanie z zastosowaniem mojego "drivera". smażenie płyt to kwestia kilku linijek kodu :)
- z tego co mi wiadomo ostatnie api programu [wersji 0.4 nad którą powoli kończe prace] powinno działać bez problemu na pegazach. co więcej przy odrobinie szczęścia i pomocy znajomych pojawi się wersja natywna :)

muszę tylko popracować jeszcze nad GUI do programu. pojawiła się alternatywa dla istniejącego [ludzie proszą o zmianę - i tak chyba zrobię]

dziś w końcu udało mi się zmusić program do smażenia płyt DVD-R/-RW. działa bez zarzutu :)

mam nadzieję że nowa wersja Wam się spodoba :)... cena niestety ulega zmianie.

Pozdrawiam serdecznie :)
[#14] Re: FryingPan

@Error, post #13

A ile będzie kosztował update (jak będzie) do wersji powyżej 0.4 którą nabyłem na AM2004?
[#15] Re: FryingPan

@Arbuz, post #14

Dokładnie 0.00zł + 1min czasu na przekopiowanie kluczy... no tak, Ty już masz ten kluczyk gdzie trzeba

Pozdrawiam! ;)
[#16] Re: FryingPan

@Error, post #15

To jak Pan radzi...mam juz zarejestrowac FP ? Mam Pegaza i nagrywarke Yamaha. Program jest wspanialy, ale niestety lubi mrozic system lub sie zawiesic :(

[#17] Re: FryingPan

@Marcin, post #16

ktora wersja programu?
[#18] Re: FryingPan

@Tomek (Kaczus), post #17

No właśnie co z tą wersją? Na AM rozmawialiśmy o wersji dla MOS-a. Error prezentował wersję 0.4. Lada moment miała pojawić się na stronie. Czas mija a tam ani widu ani słychu... To co z tą czwórką
[#19] Re: FryingPan

@Tomek, post #18

Jak zostaną poprawione błędy zostanie przekompilowana na MOSa...
[#20] Re: FryingPan

@Tomek (Kaczus), post #19

Czyli poczekac z rejestracja, czy rejestrowac teraz i czekac na wersje MOSowa ?

[#21] Re: FryingPan

@Marcin, post #20

Wersja 68k dziala na mosie... na mosa zostanie przekompilowana jak
tylko zostaną usunięte krytyczne bugi w wersji podstawowej... dodawana
jest tez nowa funkcjonalnosc przy okazji - na AM wypalane byly tylko
DVD+R, a teraz pierwsze udane testy sa tez z DVD-R... Jesli
zarejestrujesz sie wczesniej bedziesz mial dostep do nowych beta
wersji (oczywiscie na wlasna odpowiedzialnosc), ale czasem warto
zaryzykowac.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem