@R-Tea,
post #5
Zycze MOSTeamow jak najlepiej, niestety niesmak pozostaje -pokazuje sie MOSa 1.5 i nic, to przykre. Tym bardziej, ze wiara w Amige jest teraz bardzo trudna, a co dopiero w "nowa" platforme jaka jest MOS i Peg. Przyznaje, ze kupujac Pega, przedluzylem zycie Amidze. Dla mnie MOS jest w wielu elementach podobny, albo taki sam jak AOS 3.x z usprawnieniami, a do tego o wiele szybszy. Stad decyzja o zakupie tej platformy. Mamiony opiniami na sieci, reklama na portalach zwiazanych z Pegasosem, dokonalem wyboru...lepiej Pega niz pc. Niestety, nie jest tak rozowo jak wielu pisalo na sieci. BMOS, jest szybki, ale nie jest taki "uzytkownikoprzyjazny", czyli brak...to juz wiele razy pisalismy na forum. Najgorsze jest to, ze wiele osob kupilo Pega, bo opinie o tym sprzecie byly super...na pewno wiele osob nie bylo stac na A1/OS4 i kupili Pega/MOSa. Tak samo ja postapilem, nie stac mnie bylo na A1, wiec kupilem Pega z pamiecia dimm i karta gfx agp. Na pewno, byloby to bardziej UZYTECZNE rozwiazanie, ale zalozylem, ze Peg i MOS beda sie rozwijac. Za tego Pega kupilbym sredniej klasy pc z licencjonowanym systemem operacyjnym, albo odlozyl pieniadze i kupil A1 lub mikroA1. Do tego dochadza klotnie mosowow z betamuszkieterami, jak ich nazywaja...to psuje obraz Pegazowow/mosowcow i tak juz nie najlepszy. Wiele razy ludzie posiadajacy Pega/MOSa kpili z AOS4, a teraz co ? OS4 staje na nogi a MOS rozpada sie? Co teraz powiedza Ci, co tak mocno brzydzili sie Amiga i AOSem ? W dyskusjach Zabraklo zwyklej kultury, tolerancji i szacunku... ?
Czy MOS istnieje ? Chcialbym zeby istnial...