[#1] pliki Amiga>MorphOS
podobno gry czy programy oparte na wytycznych Commodore (ni w ząb co to ma znaczyc) i te uzywajace CGX i AHI dzialaja bez problemu na MOSie... czy to znaczy ze pliki executable z amigi dzialaja na MorphOS normalnie bez emulatora....... ?
[#2] Re: pliki Amiga>MorphOS

@koper, post #1

Oprate na wytycznych = uzywajace system, a nie walac bezposredni po hardwarze. A odpowiedz na glowne pytanie - tak.
[#3] Re: pliki Amiga>MorphOS

@koper, post #1

czy to znaczy ze pliki executable z amigi dzialaja na MorphOS normalnie bez emulatora.......?
Tak, poniewaz MOS ma "w sobie" emulator.
[#4] Re: pliki Amiga>MorphOS

@reactor, post #3

Ale emuluje tylko procesor, nic poza tym. Dzięki temu programy z amigi klasycznej fruwają pod mosem.
[#5] Re: pliki Amiga>MorphOS

@koper, post #1

A tak w ogóle, to gdzie Ty się uchowałeś? ;)
Takie rzeczy wiadomo od kilku lat. :)

[#6] Re: pliki Amiga>MorphOS

@MinisterQ, post #5

dopiero mnie zerwali z grzadki..........
nie mam morphosa ani pegaza interesuje sie tym od kilku dni to skad do kur....y mam wiedziec ??
[#7] Re: pliki Amiga>MorphOS

@koper, post #6

No i co narobiliście? Kolega się zdenerwował :D
[#8] Re: pliki Amiga>MorphOS

@mailman, post #7

Wystarczyło aby koega nie cztał ami portali w niektórych momentach na listach nei był i już zieolny w ty temacie będzie :D
Jak byś chciałsie jeszcze czegos dowiedzieć to pisz postaram sie odpowiedzieć na miare swojej wiedzy

[#9] Re: pliki Amiga>MorphOS

@Pawel, post #8

woooolnieeej pisz na klawiaturze bo ciężko Cię zrozumieć :) To wygląda tak jak byś się jąkał
[#10] Re: pliki Amiga>MorphOS

@DarQo, post #9

Nie jąkam sie a tylko jak pisze to czasami klawiatura sie jakos tak kołysze i w odpowiednie klawisze nie moge trafić
Ale sie poprawie obiecuje :)

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem