[#1] Nagrywarka DVD
Panowie mam zamiar kupić nagrywarkę DVD do Pegaza.Jak narazie używam napędów DVD-Rom i CDRW firmy LG i nie narzekam. Może macie jakieś propozycje?
Pozdrawiam
[#2] Re: Nagrywarka DVD

@Arbuz, post #1

Witam
Ja uzywam w klonie nagrywarki LiteON LDV 401S...stara to juz nagrywarka(1,5 roku) i nagrywa tylko plytki DVD w formacie DVD+R/W.Kosztowala wtedy chora kase.Teraz bede zmienial na jakas dwuwarstwowa do 300 pln np. NEC ND-3500A lub LiteON SOHW 1633.Co do DVD +/- RW firmy LG to niestety sie nie wypowiem bo...nie wiem :)
[#3] Re: Nagrywarka DVD

@Arbuz, post #1

Ale ja się nie pytałem tylko o nagrywarki LG tylko oglónie. A poza tym to nie chodzi mi o klona(chyba że uważasz za takiego Pegasosa ) ). Chciałbym po prostu wiedzieć jakie modele nagrywarek DVD najlepiej się sprawują z Pegasosem.
Pozdrawiam
[#4] Re: Nagrywarka DVD

@Arbuz, post #3

Ja używam od około roku NECa ND-1300A i nie narzekam. Działa dobrze z BurnITem 3. W sumie jedyne problemy jakie miałem były z tanimi nośnikami (jakieś liche Vakossy, itd). Na nośnikach TDK, Philips albo Sony wypala idealnie.
[#5] Re: Nagrywarka DVD

@Jacek Piszczek, post #4

No panowie na święta bym sobie zrobił praezent w postaci nagrywarki DVD a tu tylko jedna propozycja.
Pozdrawiam
[#6] Re: Nagrywarka DVD

@Jacek Piszczek, post #4

To tak jak Lite-On'y. Najlepiej nagrywają na "+" i markowych nośnikach.
Kiedyś płytki TDK+R był jednymi z lepszych gdyż używali nośników RICOHJPN, ale przestawili się na własne (cena dwukrotnie niższa i jakość też). Teraz z RICOHJPN korzysta na stałe tylko Platinum, które od dość dawna używa RICOHJPN drugiej klasy (TDK używało pierwszej klasy i dlatego były 2 x droższe) a i tak wolę je od tych nowych TDK.
Bardzo dobre są płytki na nośnikach Tayo Yuden - ekstraklasa; jednak taki pewniak jak Verbatim przestał ich używać jako podstawowego nośnika i teraz jak się kupuje Verby to nie wiadomo czy to TY czy Ritek (też dobrze) czy MCC (jeszcze lepiej niż Ritek, prawie jak TY) czy... CMC (omijać) albo MBI (trochę lepsze niż CMC).
Z pewniaków są Soniacze na Tayo Yuden (coś koło 4PLN/szt) i Maxell HGX (8PLN/szt).
Polecam forum.cdrinfo.pl gdyż tam są opisane które płytki Verbatim to TY a które to inny szajs (zdaje się, że pastele są od TY ale głowy nie dam bo nie kupuję i się nie interesuję).

Co do nagrywarek... Arbuz, a wpisałeś swoje dotychczasowe sprzęty na listę współpracujących? Jacek?
Jak tak będziecie postępować to się lista kompatybilności nigdy do niczego nie przyda.

I to napisał przebrzydły zdrajca pCtowiec (exA1200) ;PPPp
[#7] Re: Nagrywarka DVD

@Krzysztof 'dk75' Duchnowski, post #6

Sorki za przeoczenie. Dopisałem już moje napędy. Teraz czekam aż ktoś coś zaproponuje.
Pozdrawiam
[#8] Re: Nagrywarka DVD

@Arbuz, post #7

bierz NEC3500a jest lepszy niz LiteOn 1633 ewentualnie - Toshiba SDR5372

ja qpilem NEC'a 3500a - wuasnie go testuje

[#9] Re: Nagrywarka DVD

@Arbuz, post #1

Mam nagrywarkę LiteOn 1633 i działa z Frying Panem.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem