[#1] Ile jest Pegasow
Ile zostalo sprzedanych pegazow, gdzies nanecie widzialem jakas stronke z mapa uzytkownikow czy cos. Ma ktos jakies szacunkowe dane??

[#2] Re: Ile jest Pegasow

@Kwiatki, post #1

A diabli wiedza. Na poczatku byl news, ze wyprodukowano 5 sztuk. Pozniej wyszla ta slynna seria Pegasosow 1 ktora liczyla sobie 600 sztuk. Nastepnie wyszly Pegasosy 2 w dwoch seriach po 300 sztuk (czyli razem 600 sztuk). Wiecej inforamcji do mnie nie dotarlo wiec trudno powiedziec ile zostalo jeszcze wyprodukowanych i puszczonych w swiat. Wedlug moich obserwacji jest wiec 1205 sztuk plus jakas niezidentyfikowana ilosc. Czyli wiem, ze nic nie wiem. :)

W Polsce szacuje sie, ze jest okolo 60-70 sztuk. Trzeba byloby zapytac eFUNZINe o dokladna ilosc i dodac do tegeo niezidentyfikowana ilosc Pegasosow sprowadzonych przez ludzi na wlasna reke z Niemiec. Jest tez troche maszyn jakie dostali kiedys developerzy i ta ostatnia seria w ramach tak zwanego ODW.
[#3] Re: Ile jest Pegasow

@Kwiatki, post #1

Na tej mapce sa tylko osoby, co same sie wpisaly...

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem