[#1] Poważne pytanie o MOSa 1.5.
Jakiś czas temu czytałem dyskusję n.t. opłat za MOS 1.5. Różnie sugerowano...wprowadzenie opłaty, wersję okrojoną, ale darmową, jeszczee jeden update, potem opłaty...

Właściwie NIC z tych dyskusji nie wynikło.
Może się narażę paru osobom, ale...
Mając Pegaza, jedynym wyjściem jest jeszcze Linux i ew. MOL, a ten akurat może nie wszystkich interesować, np. mnie. Jedynym wyjściem dla mnie jest...MOS. Lubię ten system, dla mnie jest on kontynuacją dobrych cech AmigaOSu. Widziałem MOSa1.5 w akcji - to cudo, chciałbym tego MOSa mieć. Mamy wspaniałych polskich "magików" od MOSa :)

Męskie pytanie do MOST, ile chcecie, żeby użytkownicy zapłacili za MOSa 1.5 ??

Czekam na męską odpowiedź :)
[#2] Re: Poważne pytanie o MOSa 1.5.

@noowy, post #1

To powraca jak bumerang...
IMHO lepiej się pogodzić z tym, że MOS1.5 nie wyjdzie dla ludzi.
W MOST jest zbyt dużo betonu.

[#3] Re: Poważne pytanie o MOSa 1.5.

@noowy, post #1

Cena zostanie ustalona, gdy produkt będzie gotowy.
[#4] Re: Poważne pytanie o MOSa 1.5.

@Jacek Piszczek, post #3

Jak tak dalej pojdzie to nie bedzie go dla kogo wydacc :( :( :( :(

-----------------------------
PegasosII G3 User

[#5] Re: Poważne pytanie o MOSa 1.5.

@Jacek Piszczek, post #3

hmm nareszcie jakieś normalne info, mam nadzieję że:
gdy produkt będzie gotowy!=when it's done ;)

a poza tym życze miłej pracy w sklejaniu całości (bo mam nadzieję że poszczególne części są już ukończone albo niewiele brakuje żeby je ukończyć)
no i żeby cena była nie większa niż cena os4
[#6] Re: Powaűne pytanie o MOSa 1.5.

@Jacek Piszczek, post #3

To ja zadam jeszcze pytanie pomocnicze. Kiedy bedzie "gdy produkt bëdzie gotowy"? Aha, odpowiedz prosze podac w jakiejs jednostce czasu (oprocz "za dwa tygodnie").
[#7] Re: Poważne pytanie o MOSa 1.5.

@noowy, post #1

To ja mam jeszcze jedno pytanie. Jit będzie w 1.5?
[#8] Re: Poważne pytanie o MOSa 1.5.

@Arbuz, post #7

Hmm, przecież Trance jest już w 1.4, to czemu miałoby go nie być w następnych wersjach?

[#9] Re: Poważne pytanie o MOSa 1.5.

@grxmrx, post #8

Ale coś mi się obiło o uszy że w obecnej chwili nie ma go zaimplementowanego i trzeba dorzucić warpa oraz mathiedoubbas.library z amigi.
[#10] Re: Poważne pytanie o MOSa 1.5.

@Jacek Piszczek, post #3

Na ile jest ukonczony MOS 1.5? 50%, 90% ??
Cena bedzi oscylowala w granicach, 50pln, 100 pln, 200 pln, 300 ?

[#11] Re: Poważne pytanie o MOSa 1.5.

@noowy, post #10

Pewnie i tak nie uzyskasz odpowiedzi :( :(

--------------------------------

PegasosII G3 User :)

[#12] Re: Poważne pytanie o MOSa 1.5.

@noowy, post #1

A ja wiem kiedy wyjdzie MOS 1.5 - a na pewno informacja na portalach, ze juz wyszedl: 1 kwietnia - w Prima Aprillis ;)
[#13] Re: Poważne pytanie o MOSa 1.5.

@Jacek Piszczek, post #3

A to, ze produkt nie jest gotowy nie przeszkadza w uzywaniu go MOS-Teamowi juz od ok. roku....
Jak go nie wypuscicie to kto zauwazy bugi?? Dajcie PegazOwcom tego MOSa - oni sie rzuca nawet na zabugowana wersje i nawet wyrzuca na to kase... Bez bugreportow od wielu roznych ludzi z roznorakim sprzetem ten produkt nigdy nie bedzie gotowy....
[#14] Re: Poważne pytanie o MOSa 1.5.

@Arbuz, post #9

Problemy z warpem czy bibliotekami matematycznymi dotyczą tylko urzytkowników ukradzionego MorphOSa.

JIT jak najbardziej działa w MorphOSie 1.5, tak samo jak i w 1.4.
[#15] Re: Poważne pytanie o MOSa 1.5.

@Jacek Piszczek, post #14

Argh, chodziło mi o czywiście o "użytkownikow"
[#16] Re: Poważne pytanie o MOSa 1.5.

@Drako^lM, post #11

Wlasnie troche mnie smuci, to, ze uzytkownicy pega/mosa "dokuczaja" MOST. MOS to jedyna szansa, na to, zeby Pegaz zostal przy zyciu.

Druga sprawa, ze MOST nie ma "marketingowcow" i moze to polozyc MOSa jak firme Commodore. Niestety.
[#17] Re: Powaűne pytanie o MOSa 1.5.

@mcbarlo, post #6

O jednostkach czasu będzie można porozmawiać, kiedy ostatecznie zostaną rozwiązane wszystkie kwestie formalno-prawne (patrz wybryk Zapka).
[#18] Re: Poważne pytanie o MOSa 1.5.

@Jacek Piszczek, post #14

a można się spodziewac pewnych ulepszeń jit / statycznej emulacji 68k w 1.5 czy wszystko jest takie samo
[#19] Re: Poważne pytanie o MOSa 1.5.

@rzookol, post #18

Można.
[#20] Re: Powaűne pytanie o MOSa 1.5.

@Jacek Piszczek, post #17

a nie możecie dodawać Ambienta w contrib jako że jest GPL czy bardziej chodzi o Amitcp bo wyczytałem na jego stronie że i nad tym pracował
[#21] Re: Powaűne pytanie o MOSa 1.5.

@rzookol, post #20

Myslisz, ze MOSTeam oficjalnie powie userom jakie ma plany? Gratuluje wiary. Niektorzy czlonkowie od dawna coraz wyrazniej daja do zrozumienia, ze userzy sa zbednym dodatkiem do systemu i sa ostatnia rzecza z ktora nalezy sie liczyc. To, ze team ma klopoty widac od dawna i mozna to zrozumiec. Ale praktykowana od dawna polityka olewactwa userow - tego klopotami nie da sie wyjasnic. W takim tepie userzy nie bada tylko zbednym dodatkiem do MOSa, ale beda nieistniejacym dodatkiem.
[#22] Re: Powaűne pytanie o MOSa 1.5.

@marcik, post #21

olewać to sobie mogli jak była kasa z Genesi, teraz jak bedą dalej olewać to zostaną z 2 letnią pracą którą nikomu nie będą mogli sprzedać
[#23] Re: Powaűne pytanie o MOSa 1.5.

@rzookol, post #22

Sek jest w tym, aby sobie to uswiadomili i zaczeli cos robic w kierunku poprawy sytuacji. Czy tak zrobia - ja powaznie watpie.
[#24] Re: Powaűne pytanie o MOSa 1.5.

@marcik, post #23

Patrzaj, no, ja też. ;)

[#25] Re: Powaűne pytanie o MOSa 1.5.

@marcik, post #23

Jest jeszcze nadzieja.

---------------------------

Project Xenocide Member :D

www.projectxenocide.com

[#26] Re: Powaűne pytanie o MOSa 1.5.

@Drako^lM, post #25

Przez pierwszy rok po ukazniu 1.4 mialem wiare. Potem przez pol roku nadzieje. A teraz to nie wiem czy mi cos jeszcze zostalo.
[#27] Re: Powaűne pytanie o MOSa 1.5.

@marcik, post #26

No to jeszcze zostalo przywiazanie :)

----------------------------------

Peoject Xenocide Member :D

www.projectxenocide.com

[#28] Re: Powaűne pytanie o MOSa 1.5.

@marcik, post #21

Ta, lepiej dawać comiesięczne happy-announcementy pełne bezsensownego bełkotu jak to wszystko jest super, jak to zaraz będzie gotowe, itd.

Fakt jest taki, że MorphOS 1.5 jest jeszcze daleki od ukończenia i na tym etapie nie jesteśmy w stanie nawet powiedzieć, co ostatecznie się w nim znajdzie, a co nie.
[#29] Re: Powaűne pytanie o MOSa 1.5.

@marcik, post #21

Zadydykowałbym MOS-Teamowi piosenkę zespołu Piersi "Virus SLD"
http://www.sosnowiec.info/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=74
- tu są słowa, jakby ktoś chciał się zapoznać z tekstem :))

[#30] Re: Powaűne pytanie o MOSa 1.5.

@Jacek Piszczek, post #28

Ja szanuje bardzo wasza robote. Naprawde duzo zrobiliscie :D.Ale sprzydalo by sie jakies oswiadczenie do userow.Zeby poczekali,ze prace trwaja itp.
----------------------------------
PegasosII G3 :)

Project Xenocide Member :D

www.projectxenocide.com

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem