[#1] nowy ambient
ściągnąłem z cvs nowego ambienta i go skompilowałęm i wszystko jest ok jak na razie tylko że powstaje taki niemiły task: Ambient Thread 1 co zżera okolo 70% mocy komputera. Moze ktoś wie od czego jest ten task bo go zamroziłem Scoutem ale moze być potrzebny ;).
btw. a co do Ambienta - to dobra robota panowie, rename działa (choć fajnie by było gdyby działało tak jak w wersji zapka na Mos1.5 czyli edycja pod ikonką a nie w okienku. ale w sumie, nie ma co narzekać. no i mam nadzieję ze będzie mozna wyłaczyc w przyszłych wersjach pokazywanie ilosci wolnego miejsca pod ikonkami urządzeń
[#2] Re: nowy ambient

@rzookol, post #1

wszystko jest ok jak na razie tylko że powstaje taki niemiły task: Ambient Thread 1 co zżera okolo 70% mocy komputera. Moze ktoś wie od czego jest ten task bo go zamroziłem Scoutem ale moze być potrzebny

To moze zglosisz problem na stronie projektu?
[#3] Re: nowy ambient

@kiero, post #2

po polsku mi lepiej wyrażać problemy ;),
ok, zarejestrowałem sie, jak mi prześlą maila aktywujćcego to już bedę tam pisał o bugach
[#4] Re: nowy ambient

@rzookol, post #3

zresetowałem kompa i wszystko wróciło do normy, ale z jakiegoś powodu się to jednak zrobiło
[#5] Re: nowy ambient

@rzookol, post #1

Witam, kto używa nowych wersji Ambienta?
Ja używam od wczoraj http://www.volny.cz/luky-amiga/ambientcvs_luky.lha (wersja CVS 09.03.2005) i jak na razie nie mam zamiaru wracać na starą wersję. Są jakieś inne, lepsze kompilacje?
[#6] Re: nowy ambient

@wali7, post #5

WOW

Czemu jeszcze niema newsa
No duży krok do przodu
[#7] Re: nowy ambient

@Goramo, post #6

wysłałem już do Newsów
[#8] Re: nowy ambient

@wali7, post #5

ja wam troche pomoge.
Aktualnie jest to rozwojowa wersja Ambienta posiadajaca nowe bledy
oraz poprawiajaca czesc starych. Tak wiec uzywacie tego na wlasne
ryzyko.
Jak widac pan Lucky jest napalony i sciaga wszystko jak idzie z cvs'a
kompiluje i daje dla ludzi, prawdopodobnie nawet nie czytajac co jest
poprawione a co jeszcze zbugowane.

Podziekowania kierujcie do:
Kiero,Itix,ChainQ,Scf,Chaozer,Tokai.

[#9] Re: nowy ambient

@stefkos, post #8

wiem, że jest to wersja rozwojowa. wiem też że używam jej na własne ryzyko. a obecność w niej błędów, nowych i starych też jest oczywista. ale jak dla mnie - już ta wersja przewyższa tę z MOS1.4.2
[#10] Re: nowy ambient

@wali7, post #5

Nie ma takiego czegos jak lepsza czy gorsza kompilacja. To jest wersja z CVS na SourceForge. Jak cos nie dziala to zglaszamy na stronie projektu (www.sf.net/projects/morphosambient).
[#11] Re: nowy ambient

@Goramo, post #6

Tia, a mi się zamraża system jak mam zainstalowaną taką kompilację Ambienta...

[#12] Re: nowy ambient

@kiero, post #10

ale zainteresowanie nowym ambientem ;), teraz ludzie będą codziennie kompilować nową wersję
btw. kiedy się można spodziewać modułu do obsługi mime
[#13] Re: nowy ambient

@rzookol, post #12

nie wiem.
[#14] Re: nowy ambient

@kiero, post #10

OK, rozumiem. Chodziło mi o to, czy , skoro źródła są dostępne, ktoś tam sobie nie podłubał czegoś prywatnie i wrzucił na sieć.
W każdym razie - drodzy deweloperzy nowego Ambienta (wiem że Luky skompilował robotę wielu osób) - doskonała robota!
Dziękuję (i czekam na jeszcze, zwłaszcza na MIME) :D
[#15] Re: nowy ambient

@wali7, post #14

Fajnie
Jak będzie gotowe Nemezis wel [Athene ładniejsza nazwa] to będzie jak na linuxie że będzie można kilka deskopów mieć
[#16] Re: nowy ambient

@Goramo, post #15

W sumie na Amidze tak miales, byl WB, byl Opus i byl scalos...

[#17] Re: nowy ambient

@Kaczus, post #16

nie miałem Amigi
[#18] Re: nowy ambient

@Goramo, post #15

gdyby tylko jeszcze jakoś workbench.library zarządzać bardziej dynamicznie a icon.library była bardziej uniwersalna...

[#19] Re: nowy ambient

@Goramo, post #15

A.. i nie zapominaj o ScalosPPC ;)

[#20] Re: nowy ambient - problem z CVS

@rzookol, post #1

co się dzieje z dotępem do źródeł przez CVS, nie mogę sie zalogować, zostąło to wyłączone z jakiś przyczyn czy nie działa z innego powodu
[#21] Re: nowy ambient - problem z CVS

@rzookol, post #20

pewnie cos z SF.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem