[#1] zrobilłem grę - chce ktoś potestować ;)
jest pod adresem:
http://liza.umcs.lublin.pl/~mzukowski/sdl_football/
trzeba sciagnąć wersję dla mosa i update dla mosa
dodatkowe opcje są ustawiane w tooltypach
wersja dla win32 tez tam jest ale bardzo dawno powstala i ma duzo bledow (wersja dla mosa tez pewnie ma dużo bledów ale mos nie MP więc będzie rzeźbić po pamięci ale się nie zawiesi ;) )
jak ktoś ma odrobinkę czasu to zapraszam do testowania
[#2] Re: zrobilłem grę - chce ktoś potestować ;)

@rzookol, post #1

Potestowałem i nic więcej się nie uruchamia niż ekran z wyborem może coś nie tak uruchamiam?
[#3] Re: zrobilłem grę - chce ktoś potestować ;)

@Arbuz, post #2

a to dziwne ;), może sciagnąłeś tylko archiwum z grą (na stronie siedzi jeszcze poprawka), w wersji z dużego archiwum są "trochę" skopane algorytmy TCP/IP. Obsługa jest Quakowa - ESC - menu, kursory - poruszanie sie po menu, enter/spacja - zatwierdzanie. reszta opcji (wybór servera, wybór loginu, stopień trudnosci w grze z komputerem jest ustawiany w tooltypach, ale to jeszcze zmienie bo przy łatwym algorytmie jest za łatwo wygrać a przy trudnym jeszcze mi sie nie udało ;) )

[#4] Re: zrobilłem grę - chce ktoś potestować ;)

@rzookol, post #1

No właśnie że ściągnąłem poprawkę i moje uruchomienie kończy się na planszy tytułowej i nic więcej nie widać tu żadnego ruchu
Pozdrawiam
[#5] Re: zrobilłem grę - chce ktoś potestować ;)

@Arbuz, post #4

jak się pokazuje Start ... Quit to sie nie da przechodzić pomiędzy napisami (powinny się podświetlać) ? Zmieniasz potem na Hum-Cpu (enterem) i dajesz Start. A potem klikasz w żółte kropki aż komputer strzeli Ci bramkę (albo Ty jemu)
[#6] Re: zrobilłem grę - chce ktoś potestować ;)

@rzookol, post #5

Gra jest miodna, polecam na długie wiosenne wieczory :)
[#7] Re: zrobilłem grę - chce ktoś potestować ;)

@rzookol, post #5

Dobra działa. A napisy powinny się podświetlać. Dołożył bym jakieś skandowanie kibiców typu Pegaz gola czy Intel outsajd ;) Można jeszcze zrobić pauzę i w między czasie jakieś tańczące czirliderki No ale i tak gratulacje za udaną gierkę
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem