[#2]
Re: jak odpalic heretica2,quake,i patcha do wipeota?
@jarecki130,
post #1
Z tego co pamiętam to Heretic 2 działał na Pegasosie dopiero po zrobieniu update poprawką jaką swego czasu wypuścił Hyperion. Niestety ja nie mam tej poprawki - odeszła do krainy Valhali razem z dyskiem. :)
Sposób odpalenia Wipeout2097 jest opisany w pliku tekstowym dołączonym do WipeoutLoader. Robisz tak...
1. Kopiujesz WipeoutLoader do katalogu z grą.
2. Dorabiasz mu ikonę (typu "tool").
3. Odpalasz WipeoutLoader. Uwaga - jeżeli nie chce się on odpalić to odpal najpierw Wipeout, jak się pojawi okno z ustawieniami to wyjdź z niego i dopiero odpal WipeoutLoader.
4. W ustawieniach wybierz Double albo Triple Buffering, zaznaczasz "MipMapping", wybierasz screen 640x480 (16 bit jak masz Voodoo3, 24 bit jak masz inną kartę), Speed Limit ustaw na 60 FPS, zaznacz Audio AHI, resztę ptaszków odznacz, suwak Texture Memory na maxa.
5. Naciskasz "Save" i potem "Play". Gra powinna działać...
Oczywiście zdajesz sobie sprawę z tego, że obie gry wymagają akceleratora 3D i musisz mieć sterowniki 3D do swojej karty graficznej. Jeżeli masz MorphOSa 1.4.2 to możesz używać akceleracji tylko na kartach graficznych Voodoo3, Voodoo4. No a jeżeli masz MorphOSa 1.5 to mi go wyślij. :D