[#1] PageStream
Dlaczego podczas zaznaczania danego fragmentu tekstu nie pojawia się jak to zwykle bywałoczarne tło zaznaczenia? Właściwie tekst jest zaznaczony ale tego nie widać. Ktoś może wiedzieć o co chodzi?
I drugie pytanie:
Zapisał już ktoś jakiś tekst w PDF-ie? bo u mnie wyskakuje zawsze błąd inteliifont 69.

Pozdrawiam
[#2] Re: PageStream

@Arbuz, post #1

Otwórz pgs-a na 16 bit ekranie - nadal błąd niepoprawiony, co do pdf-a
to zapisałem, ale używam ttf-ów, jednak polskie litery nie są
poprawnie zapisane, błąd zgłaszałem na liście - przeszedł bez odzewu
:(

[#3] Re: PageStream

@Kaczus, post #2

Kaczuś, spróbuj jeszcze raz zgłosić. To cholernie ważne. Przecież w takiej postaci PageStream dla Polaków jest prawie bezużyteczny. :( Zrób to dla nas i zrugaj tam kogo trzeba za to. ;)
[#4] Re: PageStream

@Kaczus, post #2

Miałem przyjemność wysłać maila z zapytaniem o nowego PGS 5 Pro, chciałem go kupić m.in ze względu na zapis do formatu PDF. Trochę reklamy > Całe szczęście, że Matay to profesjonalna firma.
[#5] Re: PageStream

@noowy, post #4

Dokładnie. Jestem jak najbardziej chętny kupić, pod warunkiem, że polskie znaczki będą działać (zwłaszcza w PDFie).

[#6] Re: PageStream

@Marek Szyprowski, post #5

Może jeszcze Matay,pl wstawiłby się w tej sprawie ??

[#7] Re: PageStream

@Marek Szyprowski, post #5

Pisałem już o tym kilka razy na liście, gdzie należy zglaszać błędy. W
odpowiedzi dostałem jednak tylko informację iż zajmą się tym w
przyszłości, ale co dziwniejsze przyszła do mnie odpowiedz od innego
polskiego użytkownika, że rzeczywiście by się to przydało, dlaczego
nie napisze tego na liście! Trwają tam ideologiczne spory assign
kontra envvar, a podejmowane przeze mnie problemy z wczytaniem pdf-a
wyeksportowanego z openofice, czy tez właśnie problem mapowania
klawiatury zostają ignorowane, ponieważ nikt nie popiera teg głosu. A
wiem, że nie jestem jedynym polakiem zapisanym na tą listę, a co kurde
sam mogę? Jeśli będę tylko ja zgłaszał te problemy - wezmą mnie za
marudę, jeśli będzie takich marud jednak więcej, może w końcu zajmą
się tym, jak i pracami nad wersjami na amigowe platformy pgs-a 5.

[#8] PageStream i drukowanie

@Arbuz, post #1

Zmusił ktoś PGS-a do drukowania przez standardowego TP w Mos-ie. Ustawiam preference i ładnie odczytuje ustawienia TP a gdy przychodzi do drukowania zajmuje 100% procka i nic nie drukuje. Aktualizowałem stery dot. drukowania.

pozdrawiam
[#9] Re: PageStream i drukowanie

@Arbuz, post #8

Nawet nie próbowałem, tp na mosie zachowuje sie kiepsko, szczególnie
jeśli chodzi o drukowanie przez parallel.device, dlatego korzystam ze
sterowników pagestreama.

[#10] Re: PageStream i drukowanie

@Kaczus, post #9

Kiepsko TP na Mos-ie kiedyś się zachowywał bo teraz to mi np z FXPainta drukuje elegancko, z CED-a i innych. A stery do drukarki HP840c w PGS nie ma. A jedynym na którym drukuję to HP850 i nie jest szczytem osiągnięć szczególnie jeśli w kolorze mogę wydrukować tylko 300x300 i do tego na obrazku są jakieś chamskie kropki. Jedyne co ładnie drukuje to obrazki eps. Jakbyś miał jakiś pomysł na poprawę jakości drukowania to poproszę.

Pozdrawiam
[#11] Re: PageStream i drukowanie

@Arbuz, post #10

a próbowałes drukowac do pliku #?.ps a potem takiego ps wysłac na drukarkę ghostscriptem przez turboprint.
[#12] Re: PageStream i drukowanie

@rzookol, post #11

Nie da rady gdyż używam polskich czcionek nie tylko ttf choć i te nie są obsługiwane do końca(brak polskich znaków).
[#13] Re: PageStream i drukowanie

@Arbuz, post #12

stworzony ps i skonwertowany do pdf
http://liza.umcs.lublin.pl/~mzukowski/test.pdf
[#14] Re: PageStream i drukowanie

@rzookol, post #13

Czy mógłbyś napisać artykuł do ppa, jak zrobić konwersję z ps do pdfa ?

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem