[#1] Stratagus?
Czy komukolwiek udało się skompilować Stratagusa (choćby wersje 2.1)?
Z tego co wiem powinien się skompilować bez błędów.

Niestety u mnie tych błędów jest sporo, a poprawić ich nie zamierzam bo ponoć nie powinny w ogóle wystąpić. A wyglądają tak:

tu były błędy, które już dawno są usunięte ;)

[#2] Re: Stratagus?

@grxmrx, post #1

Od ponad tygodnia mam (dzięki pomocy kiero i Tarnaka) już Stratagusa 2.1 i mam z nim problemy.
Nie wiem jak było przy poprzednich kompilacjach na MorphOS-a - u mnie nie działają.
Przykładowo Warcraft II działa, ale wiesza się (zamraża się gra) po zniszczeniu budowli w grze (nie od razu, ale w późniejszej fazie gry). Łatka z OS4Depot nic nie zmienia w tym zakresie.
Druga sprawa to dźwięk w Warcrafcie II pod Stratagusem. Tylko jeden sampel działa w grze, reszta jest tak cicho, że ledwo co można usłyszeć (regulacja ustawieniami dźwięku zarówno w grze jak i ustawieniach w pliku nic nie zmienia). Sample odgrywane oddzielnie są OK.
Sprawdziłem Stratagusa na Linuksie i tam nie występuje efekt zamrażania się gry, ale jest ten sam problem z dźwiękiem (korzystam z tych samych danych). Czy ktoś ma jakiś pomysł? Może Wargus źle przerobił sample?

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem