@mailman,
post #6
Zrobiłem wersję na AmigaOS4 i instaluje się tam bez problemu (z różnymi typami wersji gier). Wersję na MorphOS stworzył ktoś inny. Uwaga: nie jestem pewien, czy stworzył on instalator dla niej, jeśli nie, a jeśli Ty również masz system OS4, możesz oczywiście skorzystać z mojego instalatora, który konfiguruje pliki danych (rozpakowując je w dziwnych formatach i tak dalej), a następnie kopiuje je, aby używać ich z portem MorphOS innych użytkowników. Pozostałych opcji, WarpOS i 68k, jeszcze nie uruchomiłem (a przetestowałem wiele różnych wersji). Myślę, że ścieżka dostępu do kodu źródłowego SDL1 może być uszkodzona, a SDL2 dla 68k/WOS jeszcze nie istnieje.
W przypadku pozostałych problemów z wersją MorphOS najlepiej skontaktować się bezpośrednio z autorem wersji MorphOS.
Na AmigaOS 4 dane działają w wersji 3.3.3.
Ach, jeszcze jedna wskazówka – jeśli zainstalowałeś dane dla Stratagus w innej wersji niż 3.3.3, to nie będzie działać w wersji 3.3.3. Musisz ponownie rozpakować wszystko odpowiednią wersją WarGus (lub moim instalatorem dla OS 4 ^^), która obsługuje wersję 3.3.3.