[#1] Samsung CX65 i IRDA
Mam w/w model komórki i chciałbym poprzez IRDĘ przerzucić zdjęcia. Mam interfejs (oczywiście z grzyba) USB1.1-IRDA. Czy jast jakaś możliwość przerzucenia danych na Pegaza? I drugie pytanie: w CX65 zapisuje filmy w formacie 3GP czym to ugryźć lub przerzucić na zjadliwy format?

Pozdrawiam
[#2] Re: Samsung CX65 i IRDA

@Arbuz, post #1

Domyslam sie ze chodzi o Siemensa CX65. MOS raczej tego nie obsluzy. Wydaje mi sie, ze trzebaby bylo dorobic obsluge takiej irdy w poseidonie, a potem napisac program od obslugi siemensa. Swojego czasu chcialem sie za taki program zabrac. Mam wszyskie potrzebne dokumentacje (autor programu SiMoCo na pc sie ze mna podzileil), ale z powodu koniecznosci zajecia sie praca inzynierska temat lezy. Mam jednak zamiar do niego wrocic, o ile bede mial jakas obsluge irdy w MOSie i czas.
Co do 3gp to na pc odtwarza to quicktime.

[#3] Re: Samsung CX65 i IRDA

@quaint, post #2

Sorki pomyliły mi się literki chodziło o SX65.
Co do Poseidona to wykrywa podłączony interfejs irdy ale już przesył z aparatu do Pegaza nie idzie.
Pozdrawiam
[#4] Re: Samsung CX65 i IRDA

@quaint, post #2

Mam najnowszego QT i nie łyka tego formatu
[#5] Re: Samsung CX65 i IRDA

@Arbuz, post #4

wprowadzilem cie w blad. 3gp odtwarza real player. mam zainstalowane qtalternative i realalternative i nie pamietalem ktory z nich umozliwia odtwarzanie 3gp.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem