@Arbuz,
post #1
To się robi tak, że wysyłasz agentów, którzy wyduszą informacje od kogoś z MOSTu na temat nowych sterowników do nowszych radeonów. Jeśli wyniknie z tego, że prace nad nowymi trwają lub sterowniki są tylko tak jak cały mos w kawałkach jest kiszony to kupujesz radeona i kisisz go w oczekiwaniu na mitycznego mosa 1.5, z którym nie masz żadnej gwarancji, że zadziała ;)
Ale to tylko jeśli chcesz mieć nowszego radeona niż te, które już MorphOS 1.4.x obsługuje, czyli do chipsetu RV280 włącznie. W instrukcji Pegasosa na ostatniej stronie (tej od strony okładki) jest lista obsługiwanych kart. Jeśli chcesz już jakiegoś radeona używać z mosem 1.4, a póżniej ew. cieszyć się lub nie z 3D pod mosem 1.5 to musisz wybrać jakiegoś radeona na chipsecie podanym w instrukcji. Problem jednak jest taki, że trudno polecić jakiś konkretny model bowiem te starsze radeony (które też działają z mosem a są lepsze niż te tańsze a aktualnie produkowane) bardzo trudno dostać, przynajmniej jak ja szukałem pare razy to nie mogłem znaleźć nigdzie nawet używanych ;)