[#1] wymiary Peg2 z G3
Mógłby ktoś otworzyć obudowę i zbadać jakąś miarką jaką wysokość ma karta z procem G3 gdy już siedzi i pracuje w slocie na płycie Peg2?
Mam zamiar kupić obudowę desktop która ma wys. 9,5 cm i boję się że może się to nie zmieścić, poza tym pozostają jeszcze inne karty, jak grafika, tv.
[#2] Re: wymiary Peg2 z G3

@R-Tea, post #1

Ja mam PegaII z G4 w standardowej obudowie SlimTower (szerokość ciut większa niż napędu 3.5 cala, jakieś 11 cm - po położeniu obudowy, bo jest taka możliwość, jest to jej wysokość), bez problemu mieści się i jest jeszcze sporo miejsca. Zresztą zdziwisz się jak zobaczysz jaka mała jest płyta PegII.
[#3] Re: wymiary Peg2 z G3

@R-Tea, post #1

Grafike musisz kupic niskoprofilowa do takiej obudowy. Z niskoprofilowymi kartami tv sie nie spotkalem jeszcze.
[#4] Re: wymiary Peg2 z G3

@jacaDcaps, post #3

zagooglałem i znalazłem parę takich kart tv - low-profile czyli w ogóle są.
pytanie tylko, czy z tych obsługiwanych na AmigaOS3.x/MOS są jakieś low-profile ?

I jeszcze jedno pytanko: czy karty low-profile mają skróconego "śledzia" czy to tylko o wymiary płytki laminatu chodzi ?

Ostatnia modyfikacja: 03.08.05 10:53
[#5] Re: wymiary Peg2 z G3

@R-Tea, post #4

To czy jest obslugiwana nie zalezy raczej od wilkosci karty ale od chipsetu na ktorym jest oparta. Jesli tylko jest on obslugiwany przez AmithlonTV lub Visionary to powinny dzialac.
[#6] Re: wymiary Peg2 z G3

@marcik, post #5

Napaliłem się na jakąś slimową obudowę desktop (mają 9,5 - 10cm wys.) ale chyba nic z tego nie będzie bo planuję od razu zaopatrzyć się w jakąś kartę TV, a wśród tych obsługiwanych przez AmithlonTV nie znalazłem żadnej low-profile. Z radeonami low-profile nie ma problemu.
Sprawdziłem, karty low-profile mają dużo niższą płytkę laminatu i przy tym skróconego śledzia (żeby pasował nawet do 9-centymetrowej skrzynki).
Teoretycznie jest wyjście bo można śledzia przy karcie wymienić, ale płytki laminatu już sobie przecież brzeszczotem nie przytnę.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem