[#1] Zasilanie cd-rom
Witam
Oglosilem sie juz na gieldzie ze chce kupic ale moze ktos wie jak samemu zrobic lub gdzie kupic chodzi mi o kabel dzieki ktoremu bede mogl podlaczyc zasilanie cd-romu do gniazda zewnetrznego napedu stacji dyskietem wiem ze kiedys GIFT cos takiego sprzedawal ale teraz nie mam pojecia jesli mozecie dajcie znac co gdzie i jak
Dzieki :)

[#2] Re: Zasilanie cd-rom

@Ptasiek, post #1

Taki kabelek to male rozszerzenie tego od stacji dyskow. Ma dodatkowe lub dwa wyjscia do podlaczenia HD lub CDROMa. Napewno kupisz go w ktorychs z amigowych firm (linki sa w teleporcie). Nie polecam takiego sposobu zasilania, poniewaz moze to powodowac niestabilnosc i zawieszanie sie komputera. Najlepiej dokup dodatkowy zasilacz.
[#3] Re: Zasilanie cd-rom

@Ptasiek, post #1

No nie zawsze nietabilnośc kompa. Ja w swojej A600 tak miałem, że na tym przewodze podłaczyłem CD i twardy dysk.......zasilacz nie wyrabiał i mogło to spowodować uszkodzenie dysku lub CD dlatego kupiłem zasilacz PC i przerobiłem go (z pomocą elektronika) na amigowy.

Pozdrawiam

[#4] Re: Zasilanie cd-rom

@Ptasiek, post #1

Byl taki artykul w starych Amigach o tytule: I have a power. Poszukaj.
Gdy nie mialem jeszcze AMI w towerce wlasnie tak mialem podpiete zasilanie i na oryginalnym zasilaczu bez problemu smigal BlizzardIV+8MB+Hdd+CDek+sampler itp.
P.S.
Musisz jednak wiedziec co to jest lutownica ;) bo inaczej
[#5] Re: Zasilanie cd-rom

@11MASTEr, post #4

Mam pytanko masz moze ten artykul o ktorym piszesz w poscie I have the power o podpieciu cd i hdd bo ja kupowalem tylko ACS a w nim nic nie ma na ten temat chyba ze bylo to w numerze ktorego akorat nie mam bede wdzieczny za odpowiedz
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem