[#1] device sieciówki
Zainstalowałem MOSa, a po tych miesiącach na samym Linuchu na PC było to nad wyraz przyjemnie btw :) i spodziewałem się że nie będzie nic do neta, ale żeby nie było device do zintegrowanej w pł. gł. siecówki to już przesada, no chyba że czegos nie wiem (?)
Mam nie ruszany dysk z OS3.9 i próbowałem odpalić Miami z tego dysku, no ale cnet.device od pcimci przecież nie pójdzie.
Druga rzecz, czy to normalne że MOS widzi tylko 2 partycje z mojego starego dysku z OS3.9? To jest dokładnie pierwsze 4GB. To mi przypomina ograniczenia FastATY.
[#2] Re: device sieciówki

@R-Tea, post #1

Device wbudowanej sieciówki: MOSSYS:Devs/Networks/via_rhinepci.device

A co do dysku to nie jest to normalne, chyba, że używałeś go pod
FastATA w trybie split.

Jeżeli zaś chodzi o system to radzę zainstalować MOSa z płytki i
sukcesywnie dodawać kolejne elementy przy okazji wywalając te, które
powodują problemy. Próba dostosowania partycji z OS3.9 do działania
na Pegazie nie jest najlepszym pomysłem.

[#3] Re: device sieciówki

@R-Tea, post #1

sterownik do wbudowanej siecowki:
mossys:devs/networks/via_rhinepci.device
[#4] Re: device sieciówki

@Marek Szyprowski, post #2

thx. Pewnie patrzyłem w sys:. tam widziałem 3 katalogi i Networks nie było.
Nie mam zamiaru dostosowywac partycji z os3.9, chciałem tylko w jakikolwiek sposób odpalic sieć.
[#5] Re: device sieciówki

@R-Tea, post #4

Podstawowe komponenty systemu znajdują się w katalogu MorphOS w ścieżce systemowej (np. Sys:MorphOS, assign MOSSYS:)

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem