[#1] ezTCP na Classicu
Witam.
Odpalił ktoś jak w temacie, bo zaraz siekierą porąbię wszystko dookoła.

[#2] Re: ezTCP na Classicu

@Kitech, post #1

A co sie dzieje jak odpalasz ten stos TCP?
Zmieniales jakies ustawienia?
[#3] Re: ezTCP na Classicu

@Norbert, post #2

Zaczęło się od tego, że nie wiem czym wyedytować tekst pod MOSem. Zrobiłem więc wszystko na Ami (tzn. dopisałem dwie linijki w user-startup oraz podałem właściwe adresy w startnet i resolv.conf). Okazało się, że edycja pod Ami spowodowała zmiany parametrów ikonek i mimo, że próbowałem to zmienić na właściwe, to mi się nie udało. Wziąłem się więc za edycję pod MOSem. Skopiowałe "ed" do C: i wyedytowałem (najpierw startnet) z shella. Pięknie się wszystko zrobiło, ale podczas wyjścia łobuz zapyskował, że nie da się tego zapisać. Potem sprówowałem ściągnąć jakiś edytor mosowy z netu, ale franca się nie chciała odpalić.
Ja bardzo proszę o kilka wskazówek typu "krok po kroku".
Pozdrawiam.
[#4] Re: ezTCP na Classicu

@Kitech, post #3

dobrym edytorem tekstu jest MOSowy CED, jest też MorphED... a jak się coś nie chce odpalić, obadaj to SnoopDOSem
[#5] Re: ezTCP na Classicu

@wali7, post #4

U mnie na MOS PUP dziala tez CED w wersji 68k. Inne edytory 68k chyba tez nie beda mialy problemu, chociaz nie sprawdzalem (np. WordPad i BareED z Aminetu).
[#6] Re: ezTCP na Classicu

@Kitech, post #1

Dzięki chłopaki. Faktycznie CED działa pod MOSem. A powiedzcie jeszcze, o co chodzi w pliku "startnet" żeby wykasować "/" na końcu ścieżki?
[#7] Genesis pod MOSem na Classicu

@Kitech, post #1

To może z innej beczki. Usiłowałem odpalić Genesis, ale znowu pyskuje, że nie może otworzyć resource.library, którą to bibliotekę osobiście przekopiowałem do Libs: (nie do MorphOS:Libs). Jak się w ogóle odpala pod MOSem programy z Ami?
[#8] Re: Genesis pod MOSem na Classicu

@Kitech, post #7

Zwyczajnie - z ikonki albo z shella...
[#9] Re: Genesis pod MOSem na Classicu

@Grzegorz Kraszewski, post #8

Hmm. No właśnie niby tak zrobiłem, a łobuz pyskuje o bibliotekę, którą ma. A apropos słonia : zmiany w user-startup robimy w S: w na partycji MOSa, czy w S: pod MorphOS: ???
[#10] Re: Genesis pod MOSem na Classicu

@Kitech, post #7

ôciâgnij wersjë pod MUI z aminetu.

[#11] Re: Genesis pod MOSem na Classicu

@Kaczus, post #10

Coś tam ściągnąłem i dalej chce tą francowatą bibliotekę. Możesz podać konkretnego linka?!
[#12] Re: Genesis pod MOSem na Classicu

@Kitech, post #11

sprawdz nazwe moze jest spacja w niej..
albo poprostu za stara wersja

[#13] Re: ezTCP na Classicu

@Andrzej Drozd, post #5

jak mowiono wczesniej
mosowy ced wystarczy do takich rzeczy albo z mdc morphed to porzadne narzedzie do tekstu.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem