[#1] WinGnuPlot22
Czy komuś z Was udało się uruchomić program WinGnuPlot pod Morphosem? U mnie uruchamia się okno shelowe. Jednak po wpisaniu jakiejkolwiek komendy rysującej wykresy (np. plot sin(x)) pojawia się okienko MUI i następuje freeze systemu. Autor pisze o konieczności posiadania fontów outline. Zainstalowałem na tę okazję parę intellifontów (czy intellifonty to właśnie czcionki outline?), jednak bez zmian.

A może ktoś z Was zna jakieś programy do rysowania wykresów, które będą działać pod MOS-em?

Ostatnia modyfikacja: 08.12.05 21:29
[#2] Re: WinGnuPlot22

@Kamul, post #1

Zależy jak dokładny/porządny program do wykresów potrzebujesz.

Kiedyś w liceum napisałem takie maleństwo - nawet skompilowało się pod MOSem:
http://march.home.staszic.waw.pl/~march/programy/plot/

[#3] Re: WinGnuPlot22

@Kamul, post #1

A może ktoś z Was zna jakieś programy do rysowania wykresów, które będą działać pod MOS-em?

MathX
[#4] Re: WinGnuPlot22

@Marek Szyprowski, post #2

Dzięki, to też się przyda. Całkiem sympatyczny programik. Jednak to nie wszystko, czego potrzebuję. Ostatnio wyraziłem się mało precyzyjnie. Głównie chodziło mi o program, w którym można stworzyć charakterystykę na podstawie posiadanych danych (z pomiarów, z Octave itp...).

[#5] Re: WinGnuPlot22

@Grzegorz Kraszewski, post #3

Wprawdzie trafiłem już swego czasu na ten program, ale dzięki za odzew.

Poza tym, tj. pisałem w poprzednim poście, niezbyt uściśliłem moje pytanie. Przede wszystkim miałem na myśli jakiś program w stylu MultiPlot, ale działający pod Morphosem (u mnie MP sypie się najczęściej po kilku sekundach używania).

Wobec tego moje pytanie pozostaje nadal aktualne. Czy ktoś używa czegoś takiego?
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem