[#1] PegasDublin
Mam problem z podlaczeniem do netu w Irlandii. Moge sie podlaczyc przez radio (operator narodowy - ichniejszy - b. wolny). To lacze sprawdzilem i nie chce mi ruszyc. Na szczescie modem nie jest moj. Inna mozliwosc to kablowka (ponoc szybka). Moze ktos ma jakies doswiadczenia w tym zakresie, badz kogos z Pegazem na Zielonej Wyspie. ZB
[#2] Re: PegasDublin

@Zbyszek, post #1

sprawdz kablowke o ile daja siec przez ethernet.
co do radiowki, sam mam niestety badz stety net udostepniany przez pc w domu w ktorym siedzi karta radiowa a winda udostepnia mi siec.

[#3] Re: PegasDublin

@Zbyszek, post #1

Wystarczy podlaczyc access pointa.
[#4] Re: PegasDublin

@Zbyszek, post #1

Kablówka daje najczesciej modem tv Motorolki, który zaopatrzony jest w lan i usb. Mysle,ze po lanie nie bedziesz mial problemu w Pegu (w modemie jest dhcp).

[#5] Re: PegasDublin

@JaCoP, post #4

Dzieki za wszystkie informacje. Jesli ktos ma jeszcze jakies uwagi to prosze dolanczac - bede wdzieczny z kazda.
Sprawdze dokladnie kablowke, wydaje sie to najrozsadniejsze - dzieki za podpowiedzi.
Jesli chodzi o radiowke to wg mnie szkoda sie bawic w dokupowanie czegokolwiek przy predkosci 3k - ale dzieki stefkos. Zawsze sie czegos mozna dowiedziec. ZB
[#6] Re: PegasDublin

@JaCoP, post #4

@ JaCoP
Kablówka daje najczesciej modem tv Motorolki, który zaopatrzony jest w lan i usb. Mysle,ze po lanie nie bedziesz mial problemu w Pegu (w modemie jest dhcp).

Dokladnie. Ja mam właśnie z kablówki neta. W Miami ustawione DHCP. A modem to jakis Thomson. Peggi połaczona jest z nim zwykłym kablem sieciowym z RJ45.
Ale nie wiem dlaczego, czasami zaraz po starcie od zera (nie po rebbocie) Miami wywala mi jakiś problem z DHCP właśnie i nie chce połaczyć, ale rzadko to sie zdarza. Zawsze pomaga wtedy reconnect po wywołaniu GUI Miami - Ctrl+Alt+m.
Ale to nie musi oznaczac, ze inni tez moga tak mieć. Może to taki urok tej sieci, w której jestem.
[#7] Re: PegasDublin

@R-Tea, post #6

W ogole to ja sie zastanawiam, czy nie byloby dobrze, gdzies (strona www) poswiecic troche miejsca
na opis jakie sieci i w jaki sposob wspolpracuja z amigami. Mysle tutaj o czysto praktycznej stronie,
mianowicie; spostrzezenia uzytkownikow - tych, ktorzy natkneli sie na problemy, rozwiazali je (badz nie)
i wszystko co sie z tym wiaze. Zbyszek

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem