[#1] Nagrywanie DVD
Chcę wyposażyć mojego Pegasosa w nagrywarkę DVD. Program, którego chcę używać do wypalania płyt to FryingPan. Czy ktoś z was uzywa nagrywarki DVD pod MorphOSem?
Jak wygląda sprawa dużych plików? Czy jest tu jakaś bariera jak w AmigaOS?
Jakiego napędu DVD używacie z FryingPan?
[#2] Re: Nagrywanie DVD

@FOrest, post #1

Do nagrywania DVD ja uzywam nagrywarki LiteOn dział bardzo dobrze nagrywam płytki nawet 16x i to bez problemu, co do wielkości to obecnie pod Mosem nei da rady zrobic obrazy płyy dvd ze wzgledy na ograniczenie wielkosci plikow.

[#3] Re: Nagrywanie DVD

@Pawel Kobylarz, post #2

możesz podać model tego liteona?
Używasz FryingPana?
Czy wypalasz też płyty dwuwarstwowe?

Ostatnia modyfikacja: 01.02.06 20:11
[#4] Re: Nagrywanie DVD

@FOrest, post #1

Ja mam Nagrywarke NEC 3520A. Bardzo dobrze wspolpracuje z FryingPanem(Autor FryingPana czyli Error tez ja ma). DVD DL tez nagrywam FP. Polecam
[#5] Re: Nagrywanie DVD

@FOrest, post #1

Nie kupuj dvd Toshiba SDR5472C, co prawda płytki można palić pod FP ale zdarza się (jednak nie zawsze), że po nagraniu nie mogę jakiegoś pliku skopiować (mam błąd odczytu/zapisu). Aha, pod MakeCD wszystko jest ok.
[#6] Re: Nagrywanie DVD

@FOrest, post #3

Liteon 1693s nagrywam FP, płyt DL nie nagrywałem jeszcze.

[#7] Re: Nagrywanie DVD

@Pawel Kobylarz, post #6

Kupiłem LT 1635 i mam nieciekawe objawy pod FP. Niby program pokazuje, ze nagrywa ale gdy skończy płyta jest nadal czysta.
Czy wersja niezarejestrowana nie nagrywa wogóle czy ma tylko limit prędkości i wielkości ścieżki?
Trochę się zastanawiam nad rejestracją skoro nie ma pewności, ze program jest z tym napędem kompatybilny...
Pamiętam, że przed rejestracją CDRW nagrywało tylko z minimalna prędkością...

Ostatnia modyfikacja: 06.02.06 22:42
[#8] Re: Nagrywanie DVD

@FOrest, post #7

ZTCW niezarejestrowany FP nagrywa tylko w trybie testowym (czyli tak jak opisales).

[#9] Re: Nagrywanie DVD

@recedent, post #8

dziwne, bo wyświetla się okienko, że nagrywa max 70MB... Spytam autora...
[#10] Re: Nagrywanie DVD

@FOrest, post #9

Tak demo nagrywa 70 MB przynajmien mi tak nagrywalo chociaz nie zawsze czasami plyta byla pusta, sprawdz sobie na jakims malym pliku np 30 mb nagraj go jako dane na cd-rw/dvd-rw i zobacz czy nagralo, jesli dobrze pamietam to demo rowniez czysci plyty ale nie jestem pewny.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem