[#1] MOSNet
Wlasnie walcze z MOSNet. Niestety mimo usilnych prob nie udalo mi sie uruchomic dostepu do internetu. Wpisalem IP, NETMASK, GATEWAY do pliku tekstowego w katalogu db. Dostep do internetu odbywa sie przy pomocy wbudowanej karty sieciowej i viarhinepci.device. Pod miami net dziala doskonale.

[#2] Re: MOSNet

@noowy, post #1

Hmm... A w general ustawiłeś Gateway=YES?
Chcesz podeślę ci moje ustawienia MOSNETa, może coś ci wpadnie do głowy :)

Ostatnia modyfikacja: 18.02.06 00:30
[#3] Re: MOSNet

@Korni, post #2

Jak ustawisz gateway na yes to sam stanowisz brame. To jest potrzebne tylko wtedy gdy chcesz udostepniac net. Do normalnej pracy to nie jest potrzebne.
[#4] Re: MOSNet

@noowy, post #1

Ustawiles resolv.conf? Moze sprobuj wywalic linijke z "domain" tak zeby zostaly tam same wpisy "nameserver".
[#5] Re: MOSNet

@mcbarlo, post #4

Mam w general.conf GATEWAY=NO od poczatku, natomiast w resolv.conf mam wpisane serwery nameserver tpsa...jak wykasowalem te nameservery tak samo-zadnej reakcji-rowniez nie moglem sie polaczyc, np AmiGG wogole nie pojawilo sie na Ambiencie, natomiast w IB "kwadraciki" u dolu przegladarki-okienko statusu sieci- nie pokazuje zadnych oznak laczenia sie z siecia-kwadraciki sa caly czas czarne, jakby nic sie nie dzialo :(

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem