[#1] AmiPrzeglądarki
Jestem BOSSSS....udało mi się uruchomić internet przez udostępnienie
przez pieca. działa mi tylko na Mosnecie. Na demo Miami nie chce się
wcale uruchomić, ale nie w tym problem. Chcę wejść do ING banku i nie
ogę. Ibrowse żąda certyfikatów od Miami a voyager się blokuje mimo
posiadania tychże. jak to rozwiązać? i drugie - jak zrobić download
oprogramowania np z jakiejś strony - nie działa. Pomóżcie

[#2] Re: AmiPrzeglądarki

@Pero, post #1

Hmm,. A instalowałeś amissl?. Spróbuj.Co do downloadowania to
jak nieidzie normalnie spróbuj złapać linka do opliku i przesunąć go
trochę, puścić w oknie przeglądarki, na niektórych stronach pomaga.

Ostatnia modyfikacja: 22.02.06 22:30
[#3] Re: AmiPrzeglądarki

@Pero, post #1

Zainstaluj AmiSSL i w ustawieniach IBrowse wyłącz opcję dotyczącą obsługi MiamiSSL. Wtedy będzie działać.
Co do downladu to nie wiem o co Ci chodzi... Może to są strony gdzie adres pliku jest przekazywany w nagłówku http? Z tym Ibrowse sobie nie radzi, AWeb chyba tak. Ale jest na to taka rada by przytrzymać shift i nacisnąć na link lub wybrać zapis pliku z podręcznego menu.

[#4] Re: AmiPrzeglądarki

@Pero, post #1

> Chcę wejść do ING banku i nie
ogę. Ibrowse żąda certyfikatów

Tu masz w download - http://www.ibrowse-dev.net

> jak zrobić download
oprogramowania np z jakiejś strony - nie działa

Podaj kilka przykładów z linkami do download.

[#5] Re: AmiPrzeglądarki

@grxmrx, post #3

Ibrowse mam demo, więc tu także może być problem. Wchodząc wczoraj na stronę PPA poprzez IB program się zawieszał. Moje próby z Voyagerem na stronie INGbanku doprowadzały mnie do strony z hasłami dostęu do konta i program się zamrażał. Odpalając Aweba nie mam na blacie nic oprócz mignięcia okna wejściowgo i dalej nic. SnoopDos pokazuje brak czcionek, tóre mam zainstalowane, a poz tym OK. ALE GO NIE MA!!! Próba zrobienia downloadu rogramiku Samba dla Mosa powoduje zciągnięcie do ramu (katalog docelowy dla downu) jakiegoś pliku skryptowego gdzie nie wiem o co chodzi. Fakt - było już późno...A co do konfigu sieci - jaja. Miami nie chce działać, AmiTcp też nie. Poszedł tylko Mosnet - ostatnia wersja. Wszystko zrobione jak trzeba - a ja mam wciąż problemy z siecią...

[#6] Re: AmiPrzeglądarki

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #4

Dzięki - skorzystam.

[#7] Re: AmiPrzeglądarki

@Korni, post #2

> Co do downloadowania to
jak nieidzie normalnie spróbuj złapać linka do opliku i przesunąć go
trochę, puścić w oknie przeglądarki, na niektórych stronach pomaga.

Lepiej przytrzymać shift i nacisnąć na link lub wybrać zapis pliku z podręcznego menu tak jak napisał GRXMRX.

Pełna wersja IBrowse nie jest tego ograniczona i po naciśnięciu na taki link otwiera się dodatkowe okno przeglądarki z plikiem do download, a następnie download menager.

Ostatnia modyfikacja: 23.02.06 11:41
[#8] Re: AmiPrzeglądarki

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #7

To pod IB a pod Viyagerem?

[#9] Re: AmiPrzeglądarki

@Pero, post #8

Pod Voyagerem jest prawie identycznie. Podaj kilka przykładów z tymi linkami do download, bo nie wiadomo o jakie tobie linki chodzi, może tych plików do download tam nie ma.

[#10] Re: AmiPrzeglądarki

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #9

próbowałem tylko jedem - Samba dla mosa

[#11] Re: AmiPrzeglądarki

@Pero, post #10

A gdzie ta Samba dla MOSa?

Tu masz Sambe na AmigaOS.

[#12] Re: AmiPrzeglądarki

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #11

Sambę dla Morphosa znajdziesz na MorpZone w dziale Download
[#13] Re: AmiPrzeglądarki

@Pero, post #10

> próbowałem tylko jedem - Samba dla mosa

A tutaj download tobie działa?

[#14] Re: AmiPrzeglądarki

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #13

działa, a co?
[#15] Re: AmiPrzeglądarki

@wali7, post #14

Wali7 ja się pytam Pero, bo mi Samba nie jest potrzebna. Net mam na Amy i mam tylko Amy

[#16] Re: AmiPrzeglądarki

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #15

dzisiaj nie powiem. Dopiero spróbuję jutro - taki układ...

[#17] Re: AmiPrzeglądarki

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #15

:)
[#18] Re: AmiPrzeglądarki

@grxmrx, post #3

@ grxmrx
Zainstaluj AmiSSL i w ustawieniach IBrowse wyłącz opcję dotyczącą obsługi MiamiSSL. Wtedy będzie działać.

ta odp. dotyczy obsługi banku ING?
jaki cudem to moze dzialac na Ami skoro ING wymaga javy? Szczerze nie czaje, jakim cudem sam SSL wystarcza.
[#19] Re: AmiPrzeglądarki

@R-Tea, post #18

ja zrobiłem tak jak grxmrx radził i działa. z tym że używam pod SSL Pekao24. dawniej działało pod MiamiSSL, teraz pod MOSNet z AmiSSL.
[#20] Re: AmiPrzeglądarki

@Pero, post #1

Znalazłem artykuł na PPA o amigowych przeglądarkach i bankach - dzięki za pomoc - okazuje się, że bez pieca lub linucha się nie da nic zrobić...

[#21] Re: AmiPrzeglądarki

@wali7, post #19

cuda i dziwy! :D Po kiego grzyba więc ja w pracy musiałem na windowsie instalowac jave sun coby przelewy z ING robić? Nawet mialem z tym nieco klopotów i pomoc techniczna ING mi radzila zassac jak najnowsza wersje javy. Na windowsie z samym SSL przelewy w ING nie działają a na Amidze tak?!
Whazzz up?!
[#22] Re: AmiPrzeglądarki

@R-Tea, post #21

Teraz tylko java, kiedys musiales miec activexa :)) Cóż ja omijam banki, które zatrudniają lamerów od banku internetowego...

[#23] Re: AmiPrzeglądarki

@Pero, post #20

Bo wybrałeś lamerski bank. Ja od dwóch lat korzystam z banku - mBank
jedynie na Amidze 1200 i amigowych przeglądarkach i nie mam problemu.

Mój konfig kompa z którego korzystam ~ kliknij na obrazek poniżej ->

[#24] Re: AmiPrzeglądarki

@Kaczus, post #22

no ta. tylko kto odpowie na moje pytanie? jak to jest z tymi bankami na javie i Amigą? działa, choć teoretycznie nie powinno!
[#25] Re: AmiPrzeglądarki

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #23

No ja mam IB2.3 (nie demko) i AmiSSL2 (amissl.library v2.2) i logowanie do mBanku nie działa mi poprawnie bo ten certyfikat nie jest obsługiwany. Za to z Voyagera wchodzę spokojnie (z tym, że wiesza mi się na full odpalonym systemie i sprawdzam właśnie krok po kroku, który "dodatek" to gryzie). Ale gdzie ja tam mam znaleźć historię przelewów? Klikam na jakieś historie, to okno po prawej nie update'uje mi się na inne tylko ciągle to samo?!

Ostatnia modyfikacja: 25.02.06 15:38
[#26] Re: AmiPrzeglądarki

@BagoZonde, post #25

> No ja mam IB2.3 (nie demko) i AmiSSL2 (amissl.library v2.2) i logowanie do mBanku nie działa mi poprawnie bo ten certyfikat nie jest obsługiwany.

Ja nawet część certyfikatów w IBrowse mam wyłączoną i działa.

http://www.ppa.pl/artykuly/artykul.php?idd=3&ids=33&id=188

mBank na pewno działa z poziomu IBrowsa 2.3 - sprawdzone w praniu tzn. logowanie, wylogowanie, wykonanie przelewu, historia.
Działa również z Voyagerem 3.4.4 (tym z MorphOSa).

> Za to z Voyagera wchodzę spokojnie (z tym, że wiesza mi się na full odpalonym systemie i sprawdzam właśnie krok po kroku, który "dodatek" to gryzie). Ale gdzie ja tam mam znaleźć historię przelewów? Klikam na jakieś historie, to okno po prawej nie update'uje mi się na inne tylko ciągle to samo?!

Bo działa tylko pod IBrowse2.3 i Voyagerem 3.4.4 (tym z MorphOSa).

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem