[#1] mos i amiga classic
Hej.prosze o dokladny opis jak instalnac(i odpalic!!!) mosa na amidze 1200ppc.Iso mam ;)
[#2] Re: mos i amiga classic

@jarecki130, post #1

jarecki130 napisał(a):

> Hej.prosze o dokladny opis jak instalnac(i odpalic!!!) mosa na
> amidze 1200ppc.Iso mam ;)

Jak masz dysk twardy to przegraj całą zawartość iso na partycje startową i tyle.

[#3] Re: mos i amiga classic

@jarecki130, post #1

Najlepiej wygospodaruj pustą partycję i przegraj pliki jak Skolman radzi, ustaw tą partycję jako botowalną i daj jej najwyższy priorytet. Mi to ruszyło od pierwszego pierdnięcia.
[#4] Re: mos i amiga classic

@jarecki130, post #1

Wylacz w Bootmenu BBPC mapowanie romu.
Jezeli masz FastATA to nie odpalaj MOSa po resecie gdy pacowal WB, poniewaz ata3.driver skutecznie wyeliminuje odpalenie MOSa.
Pobaw sie HDToolboxem - czyli wylacz bootowanie partycji amigowej i zalacz mosowa (aby cos nie zepsuc, przygotuj sobie bootowalna dyskietke z hdtoolboxem.
Nie nazwij czasami partycji MOSa tak jak WB :P
Kup sobie Bvision (poniewaz Mediator i GFX jest "bad", "veri bad").
Gdy juz mowimy o BVision, to bedzie tez potrzebny monitor VGA
Musisz miec troche pamieci. 64 MB moze okazac sie za malo. Ale na szczescie odpalic wtedy mozna.

No i ja zauwazylem jeden makabryczny blad: MOS nie startuje mi po resecie (nawet gdy wczesniej dzialal). Aby zresetowac MOSa musze robic zimny reset (30 sek bez przeplywu elektronow w odwrotnym kierunku :P) Ty tez rob zimne resety

No a jak juz mowimy o tych resetaxch to mam zapytanie.

Startuje komus MOS po zwyklym resecie na A1200+BPPC? Jezeli nie, to tez prosze napisac :)
[#5] Re: mos i amiga classic

@Andrzej Drozd, post #4

Co do ilości pamięci to pisałem o tym tutaj http://www.ppa.pl/forum_ppa/read.php?f=4&i=4092&t=4027#reply_4092
A reset działa normalnie, może problem leży w resetlevel.
[#6] Re: mos i amiga classic

@Andrzej Drozd, post #4

Andrzej Drozd napisał(a):

> Startuje komus MOS po zwyklym resecie na A1200+BPPC?

U mnie startuje, tylko po resecie od nowa ROM-MOSa wczytuje się jak po włączeniu Amigi. Mam nadzieję, że AmigaOS4 lukuje ROM trwale jak RemApollo czy BlizKick, żeby po każdym resecie Amigi nie trzeba było wczytywać ROM-AOS4 ponownie.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem