[#1] strona
Hmm może by w końcu ożywić stronke www.morphos.pl ?

Chętni ?

[#2] Re: strona

@Drako^lM, post #1

Chętny

[#3] Re: strona

@Drako^lM, post #1

Popieram! Mam nadzieje, ze MOST i Ambient Team wspomoze rowniez....
[#4] Re: strona

@Drako^lM, post #1

według mnie jest ok :)

[#5] Re: strona

@rzookol, post #4

z mosem czy stronka :)

[#6] Re: strona

@noowy, post #3

Mam nadzieje, ze MOST i Ambient Team wspomoze rowniez....

Na MOSTeam bym raczej nie liczyl niestety. :(

[#7] Re: strona

@Drako^lM, post #1

Pisze się na to, jako grafik
[#8] Re: strona

@koodlaty, post #2

Dodam, że piszę się jako naczelny troll

[#9] Re: strona

@Drako^lM, post #1

Ja mogę być głównym trollem!

[#10] Re: strona

@koodlaty, post #8

mam cos powiedziec ?? :D

[#11] Re: strona

@Drako^lM, post #10

...że jesteś za? :D

[#12] Re: strona

@koodlaty, post #11

ja mam propozycję (dla MOSTu)... jako pierwsze archiwum w sekcji download proponuję Morphos1.5.iso
:)
[#13] Re: strona

@Drako^lM, post #1

Ja moge troche pomoc. Jest jakis koordynator projektu zeby wyznaczyc jakies cele/zadania?
[#14] Re: strona

@mcbarlo, post #13

Czasy komuny już minęły :)

[#15] Re: strona

@mcbarlo, post #13

Jakby co, to ja oczywiście jestem chętny... Nie wiem czy pamiętasz Drako, ale ja już kiedyś podniosłem ten pomysł na IRCu...
Mogę trochę napisać artykułów, pod warunkiem że ktoś je poprawi pod względem ortografii... znam też trochę PHP+SQL, jakby co to mogę coś pomóc przy kodzie...
[#16] Re: strona

@Drako^lM, post #1

A tak swoją drogą, kto jest włąścicielem praw do tej domeny?
[#17] Re: strona

@Torn, post #16

;)

[#18] Re: strona

@Drako^lM, post #1

A dlaczego akurat teraz taki pomysł? A dlaczego nie wcześniej? Teraz jak MorphOS jest bardziej niszowy niż 2 lata temu? Co było impulsem? Jest strona tematyczna o AmigaOS 4.0 i AmigaOne na serwerze PPA, w każdej chwili mogłaby ruszyć też strona o MorphOS-ie i Pegasosie (tym bardziej dziwi mnie wypowiedź mcbarlo, który jak by nie patrzeć w redakcji PPA jest;). Problemem jest tylko to by była ona zapełniona informacjami, artykułami, etc.

[#19] Re: strona

@Torn, post #15

A pamiętam i to dobrze :)

[#20] Re: strona

@grxmrx, post #18

A dlaczego by nie . Lepiej późno niż wcale :)

[#21] Re: strona

@Drako^lM, post #20

Zapraszam zatem konkretne osoby, które chcą się przyczynić do zapełnienia takiej strony treścią, aby się zgłosiły na adres redakcja@ppa.pl.
Ze względu na brak czasu i wiele innych, ważniejszych spraw, nie daliśmy rady sami tego naszykować.
Design strony jest gotowy.

[#22] Re: strona

@SirLEO, post #21

Jeszcze nie ma nic do strolowania, to co się będe wychylał? Ostatecznie mogę opisać wady Ambienta, jak mi sie zapłata spodoba. :b

[#23] Re: strona

@grxmrx, post #18

No coż, ja osobiście uważam, że osobna strona jest lepszym pomysłem. Nie dlatego, że uważam PPA za zły portal, jest wręcz przeciwnie.
Chodzi o to, że i tak PPA jest już oskarżany o bycie "bastionem MOSowiec", więc taka MOSowa podstrona mogłaby tylko zwiększyć takie sądy i bezsensownie dzielić środowisko skupione wokół tego portalu.
Natomiast, oczywiście, artykuły publikowane na PPA są potrzebne, dlatego ja w miarę moich możliwości będe starał się robić i to i to...
[#24] Re: strona

@SirLEO, post #21

No to ja jestem chętny, ale może najpierw trzeba podjąć decyzję czy strona ma być osobnym projektem, czy też może jednak podstroną PPA...
Dlaczego uważam, że lepszym pomysłem byłaby jednak osobna strona już pisałem grxmrxowi.
[#25] Re: strona

@Torn, post #23

Chodzi o to, że i tak PPA jest już oskarżany o bycie "bastionem MOSowiec", więc taka MOSowa podstrona mogłaby tylko zwiększyć takie sądy i bezsensownie dzielić środowisko skupione wokół tego portalu.

Nie dajmy się zwariować. Widze, że ulegasz jakiejś presji czy manipulacji. PPA wspiera aktywność szerokopojętego środowiska amigowego. Jest możliwość, jest serwer, znajdują się (jak widze) ludzie z zapałem do pracy więc czemu nie robić? W imie czego ma być osobna? Z resztą jak kto chce. Ale miejsce na serwerze PPA jest na taką stronę. To określenie "bastion mosowiec" dawno już nie słyszałem/nie czytałem. Pamiętam kiedyś jednego, który tak pisał. Trzeba mieć bardzo dużo złej woli i nastawienia anty (wszystko co anty PPA to dla takiej osoby dobre). Ale mniejsza z tym.
PPA ma taki profil, że staramy się informować o wszystkim co jest związane z Amigą, AmigaOS, MorphOS, AmigaOne, Pegasos, AROS-ie, no i emulatorach Amigi (choć nie od początku działalności, ale jeśli ktoś prześle nam artykuł to czemu nie zamieszczać?). Ów "bastion" nie ma uzasadnienia, po prostu dużo ludzi w naszym kraju kupiło swego czasu Pegasosa, dużo w znaczeniu więcej niż AmigaOne jest Pegasosów i proporcjonalnie więcej użytkowników będzie się gdzieś udzielać, np. na stronie PPA a to dlatego, że na MorphOS-ie działają w większośći te same programy co na AmigaOS 3.x. Systemy mają czy tego chcemy czy nie wspólne korzenie, to są środowiska (stricte amigowe i te mosowe) bardzo zbliżone do siebie, różnic jest mniej (więc może stąd u fanatyków próby wyolbrzymiania różnic w sposób ideologiczny). A ja proponuje zamiast dzielić na bastiony zaprzestać politykowania i skupić się na tym co można zrobić.
Ciebie jako użytkownika nie powinno z resztą (choć ciesze się, że tak jest) obchodzić jak PPA jest postrzegane, czy jak może być przez ludzi, którym opublikowanie artykułu o MorphOS-ie czy Pegasosie w towarzystwie (na tym samym serwerze) tych o AmigaOS jakoś nie pasuje. Kto nie chce tych artykułów czytać to nie musi. Mało tego, w ustawieniach strony, zarówno zalogowani jak i niezalogowni użytkownicy mogą ustawić sobie by nie wyświetlać np. kategorii MorphOS czy AROS. Można wyświetlanie tych newsów wyłączyć. Z resztą PPA informuje o AmigaOS (wszystkich wersjach) o wiele więcej niż o mosie czy arosie, a to z takiego względu, że nie tyle użytkowników tych systemów jest najwięcej i że to jest marki Amiga, ale dlatego, że więcej się dzieje przy AmigaOS (np. 4.0) niż przy mosie (przykładem mogą być aktualizacje systemu, ich zawartość, oprogramowanie jakie wychodzi). Nawet nie ma sensu jakichś liczb przytaczać, MorphOS i Pegasos jako wieści i artykuły po prostu tonie w morzu informacji o (stricte) Amidze.

Dlatego jeszcze raz apeluje - nie ulegaj takim prowokacyjnym określeniom (które były tworzone w celach marketingowych, w celu reklamy) jakie gdzieś zasłyszałeś czy przeczytałeś. Ja ich źródło znam.

[#26] Re: strona

@Prince, post #22

Spocznij. Naczelny troll wrócił

[#27] Re: strona

@koodlaty, post #26

Już oddaję interes w twoje ręce

[#28] Re: strona

@Prince, post #27

Eeee....

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem