[#1] MUI4
Po zainstalowaniu (a właściwie przekopiowaniu odpowiednich katalogów do sys:MorphOS) MUI4 mam taki dziwny objaw w oknach wszystkich programów, że przestrzeń pomiędzy wewnetrzną krawędzią okna a jego zawartością zwiększyła się ok 4-krotnie. Nie wiem jak było dokładnie poprzednio, ale było to jakies 3-4 px, a teraz mam ok 10px.
Szukałem w prefsach MUI gdzie to można poprawić ale nic nie znalazłem. Ustawienia Group->Group spacing na to nie wpływają.
[#2] Re: MUI4

@R-Tea, post #1

zmień rozdzielczoś na 1600x1200 lub większą to nie będzie takich odstępów 8-

[#3] Re: MUI4

@R-Tea, post #1

Mozna na pewno zmienic w prefsach. Sprobuj w Window. :)
[#4] Re: MUI4

@mcbarlo, post #3

qrcze, faktycznie :D Muszę się przyzwyczaić że tutaj wiele rzeczy jest pod jednym buttonem.
A tak przy okazji to w IB pole w którym teraz piszę ma po zmianie MUI czarne tło gdy jest nieaktywne i nie wiem gdzie to poprawić. Myślałem, że to jest Texteditor.mcc ale nie działa.
[#5] Re: MUI4

@R-Tea, post #4

IBrowse używa własnej klasy do edytora, innej niż texteditor.mcc.

[#6] Re: MUI4

@grxmrx, post #5

wbudowanej? i nie będzie ona na liście klas w lokalnych ustawieniach MUI? nic pasującego tutaj nie widzę.
[#7] Re: MUI4

@R-Tea, post #6

Ustawienia kolorów dziedziczy po ustawieniach dla pola tekstowego, czyli sekcja Strings w MUI.

[#8] Re: MUI4

@grxmrx, post #7

no i qrcze znów macie rację :D mam dziwne wrażenie że wcześniej String próbowałem w pierwszej kolejności zaraz po Texteditor i jakoś moje zmiany nie chciały "zaskoczyć". Później próbowałem NewString i jeszcze coś ale to działało tylko na gadżet adresu IB. Dlatego zwątpiłem :)
Ale mam kolejny problem :D Po instalacji MUI4 zniknęła mi rameczka w pop up menu AmiGG. W którym miejscu ją przywrócić?
[#9] Re: MUI4

@R-Tea, post #1

Mamy z r-tea jeszcze jeden problem a mianowicie "węzły w IB. No scubane nie chcą się otwierać czyżby IB do tego też miał własne klasy?!?
[#10] Re: MUI4 Listtree

@Goramo, post #9

...a konkretnie to węzły drzewka klasy Listtree w prefsach IB. I pewnie nie tylko IB, ale tam sie na to natknęliśmy. Czy to jest cena za uzywanie MUI4, czy może da się to jakos obejść. Podmiana plików klasy Listtree na te z MUI3.9 nic nie daje. Podmieniałem Listtree.mcc i ListtreeName.mcc (Listtree.mcp nie ma odpowiednika w MUI3.9 więc zostało)

Szkoda że IB w tym miejscu nie korzysta z NListtree. Przeglądarka archiwum rozmów AmiGG korzysta z NListtree i wsio tam działa na MUI4...

Ostatnia modyfikacja: 21.04.06 22:57
[#11] Re: MUI4 Listtree

@R-Tea, post #10

za sare mui4
[#12] Re: MUI4 Listtree

@kiero, post #11

jest nowsze MUI niz to:
http://www.stuntz.com/muibeta_20060325.lha
?
[#13] Re: MUI4 Listtree

@R-Tea, post #12

pewnie. probuj po kolei daty:) jak na dzisaj najnowsza jest wersja z 23.04 bodajze.
[#14] Re: MUI4 Listtree

@quaint, post #13

o qrcze, w kwietniu to chyba codziennie poprawki są! :)
Gdzies na PPA była dyskusja na temat rejestracji mosowego MUI4, które niby jest darmowe ale niby lepiej dać autorowi co łaska. Nie mogę się tego wątku nigdzie doszukać...
[#15] Re: MUI4 Listtree

@R-Tea, post #14

Chyba Ci sie cos z Poseidonem v3 pomylilo...
A co do MUI4 to jest na stronie MUI przycisk paypal, wiec jakos mozna autorowi wplacic pieniadze.

[#16] Niestabilne MUI Alpha

@quaint, post #13

Posiadam MUI4 na pegu datowane na 2005r. Chcialem zarzucic nowe MUI z kwietnia br. i jest bardzo wiechliwe (np wybor filmu z requestera w MPlayerze - za kazdym razem). Tylko u mnie?
[#17] Re: Niestabilne MUI Alpha

@Arbuz, post #16

U mnie nowe MUI (16 maja 2006) działa doskonale, pod MPlayerem też.
Tak wogóle, to ustaw sobie obsługę filetypów pod MPlayera, to wogóle nie będziesz musiał go włączać osobno i oglądać jego requesterów... (ja już zapomniałem gdzie go mam, musiałem chwilkę poświęcić na poszukiwania, aby sprawdzić czy się osobno uruchomiony nie wiesza).
[#18] Re: Niestabilne MUI Alpha

@wali7, post #17

Dzieki bede kombinowal
[#19] Niestabilne MUI Alpha c.d.

@Arbuz, post #18

Jednak nie pomogło. Notoryczne zwiechy poza tym działa wolno jak na klasyku. Moze o wina niektórych class z 68k które mam zinstalowane?
[#20] Re: Niestabilne MUI Alpha c.d.

@Arbuz, post #19

1. Zaktualizuj klasy do najnowszych wersji.
2. Może jakieś biblioteki itp. się dublują i wywołują problemy.

Ostatnia modyfikacja: 04.06.06 11:09
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem