[#1] MosNet i rtl8139
rtl8139 może działać z prędkością 100mb i chyba nawet pod miami ustawiałoa mi się na 100 ale pod mosnet'em jest tylko 10 i za nic niewiem jak z tego wyciągnąć więcej.

I tu pytanie:
Jak zmysić mosnet'a by sieciówka poszła na 100mb/s.
[#2] Re: MosNet i rtl8139

@Goramo, post #1

To jak nikt nie wie??
[#3] Re: MosNet i rtl8139

@Goramo, post #2

Ja niestety nie wiem
[#4] Re: MosNet i rtl8139

@Goramo, post #1

Z tego co mi wiadomo MOSNet nie ma jakiegoś specjalnego parametru do wyboru prędkości transmisji. Na MorphZone niektórzy ludzie narzekali na prędkość MOSNeta. Z postów na forum wynikało, że w pewnym stopniu można było zwiększyć tą prędkość ustawiając odpowiednią wielkość buforów. Szczegółów niestety nie pamiętam, ale znajdziesz je na MorphZone (najprawdopodobniej w tym najdłuższym wątku poświęconym MOSNetowi).

Ostatnia modyfikacja: 02.05.06 22:37
[#5] Re: MosNet i rtl8139

@Goramo, post #2

[#6] A tuxracer i fonty

@Goramo, post #1

uruchomiłem grę tuxracer to sie nazywa i wszystko spoko nawet szybkie dosyć jest ale mam probleb z fontami. Otóż nie wyświetla mi żadnych fontów awięc napisów na planszy, opcji i w grze prędkości ilości ryb zjedzonych prędko fps itp

Może ktoś wie co robę żle?!?
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem