[#1] krta usb2.0 i sterowniki
mam pytanie czy na pegasos i na najnowszym ambiencie chodzi karta usb2.0 i jesli tak to jaka
wiadomo chdzi mi o karte usb2.0 na pci

[#2] Re: krta usb2.0 i sterowniki

@amigowic89, post #1

hmmm, Ambient nie ma tu nic do rzeczy...
Co do karty, to teoretycznie wykorzystując sterowniki ArakAttack można wykorzystać ją pod Poseidonem, ale wersja demonstracyjna sterowników obsługuje tylko USB1.1. Co prawda ArackAttack teraz jest darmowy, ale w tym darmowym archiwum nie ma wersji dla MOS.
W każdym razie mi się nie udało (a próbowałem), Poseidon kartę zobaczył, ale po podpięciu czegokolwiek zamrażał się. Jak znajdę czas, to może (dziś) coś potetustuję w tym temacie.
[#3] Re: krta usb2.0 i sterowniki

@wali7, post #2

afaik cos bylo na mzone o tym,czasem ktos nie poprawial arakattack aby dzialal na mosie??

[#4] Re: krta usb2.0 i sterowniki

@AmiChris, post #3

Było poprawiane, chociaż według dokumentacji, miało to umożliwić jednoczesne działanie wbudowanego w Pegaza USB i na karcie. Rzeczywiście, ten wbudowany w Pegaza działa, widzi też hub USB 2.0 obsługiwany przez ArakAttack (AA), pokazuje jego prędkość jako high (czyli pełne 2.0). Jednak (przynajmniej u mnie) urządzenie obsługiwane przez AA nie działa, nic się nie dzieje po podpięciu do niego czegokolwiek.
Jak na razie wywaliłem konfigurację AA z Prefs Poseidona, skonfigurowałem sobie kartę pod sterownikami do Pegazowego USB, niestety daje to tylko USB1.1. Za to mam teraz w Pegazie 8 aktywnych gniazd USB1.1.
Dodam, że karta USB to standardowa karta USB2.0 na VIA, w PC działała bezproblemowo jako 2.0.
Moze większa ilość Pegozowcowych mózgów na Amimajówce rozwiąże ten problem ;)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem