[#1] Ukryte funkcje Ambienta
Na forum portalu MorphZone pojawił się wątek traktujący o ukrytych funkcjach i opcjach konfiguracyjnych Ambienta.
[#2] Re: Ukryte funkcje Ambienta

@mailman, post #1

"inline renaming".
dzizas! jak na windowsie. nie cierpię tego w windowsie. zawsze mi się pieruństwo włącza jak schcę otworzyć katalog etc. bueee.... dobrze że dali nam wybów. pokłony
[#3] Re: Ukryte funkcje Ambienta

@R-Tea, post #2

To jak Ty otwierasz katalog (bo ja 2xLMB) oraz te etc. ? ;)

Ostatnia modyfikacja: 06.06.06 21:47
[#4] Re: Ukryte funkcje Ambienta

@R-Tea, post #2

to samo masz w magellanie rowniez pod srodkowym klawiszem, wiec to z magellana a nie z windowsa.
[#5] Re: Ukryte funkcje Ambienta

@deez, post #3

Staram się celować w ikonkę. :)
[#6] Re: Ukryte funkcje Ambienta

@quaint, post #4

@ quaint
to samo masz w magellanie rowniez pod srodkowym klawiszem, wiec to z magellana a nie z windowsa.

miałem na mysli dwuklik LMB na nazwie.

Ostatnia modyfikacja: 06.06.06 22:47
[#7] Re: Ukryte funkcje Ambienta

@R-Tea, post #6

napisalem juz na MZ, ale powtorze. Nie jest tak jak w windowsach, ze zmiana nazwy jest po 'powolnym dwukliku' na nazwie. zmienic nazwe mozna po kliknieciu na nia srodkowym przyciskiem myszy (jak w magellanie).
[#8] Re: Ukryte funkcje Ambienta

@kiero, post #7

a da się to zmienić? bo ja od zawsze (od czasów A1200) środkowym przyciskiem przełączam ekrany...

Ostatnia modyfikacja: 07.06.06 15:58
[#9] Re: Ukryte funkcje Ambienta

@kiero, post #7

czyli dobrze napisalem:) mi sie to podoba. nic nie zmieniac.

Ostatnia modyfikacja: 07.06.06 16:13
[#10] Re: Ukryte funkcje Ambienta

@wali7, post #8

w advanced.conf. nie pamietam czy domyslnie wlaczone czy wylaczone. inline rename sie to nazywa.
[#11] Re: Ukryte funkcje Ambienta

@kiero, post #7

@ kiero
@ quaint

Hee.. he... rzeczywiście, inaczej niż w windzie. fajne to jest. wymaga oswojenia. jak już klikniecie i pojawi sie ramka stringu, to spróbujcie poruszać klawisze arrow up i down. ciekawy efekt.
[#12] Re: Ukryte funkcje Ambienta

@R-Tea, post #11

Witam O jakiej wersji Ambienta mówicie?

[#13] Re: Ukryte funkcje Ambienta

@Piotr Myszkowski, post #12

ja mam 1.43 (12.3.2006). najnowsza oficjalna.
nie ma w niej pliku advanced.conf
Są jeszcze daily builts. tam to powinno być.
[#14] Re: Ukryte funkcje Ambienta

@R-Tea, post #13

Ja mam jeszcze poprzednią wersje ( 1.42 z 14.10.05) zaraz sobie sciągne i zainstaluje . Pozdro

[#15] Re: Ukryte funkcje Ambienta

@R-Tea, post #13

Ja mam jeszcze poprzednią wersje ( 1.42 z 14.10.05) zaraz sobie sciągne i zainstaluje . Pozdro

[#16] Re: Ukryte funkcje Ambienta

@Piotr Myszkowski, post #12

ja mam najnowszy DailyBuild z 6.06.2006 i plik advanced.conf siedzi sobie grzecznie w prefs/ambient
[#17] Re: Ukryte funkcje Ambienta

@R-Tea, post #13

Ja mam 1.43 (3.6.2006) ale pewnie zaraz ściągnę z wczoraj. Staram się aktualizować mniej więcej co tydzień. Czasem częściej jak mnie ciekawość zjada. :)
[#18] Re: Ukryte funkcje Ambienta

@kiero, post #7

Jest bardzo dobrze. Nie zmieniać! Bardzo fajny pomysł. Dzięki! :)
[#19] Re: Ukryte funkcje Ambienta

@mailman, post #1

Change an icon: Open info requester, and just drop the new icon onto the displayed one.

Displaying directory sizes: There is a popup menu in list view in the table header of the list, when you can select "Get Directory Sizes".

Nie wiedziałem o tym. Fajjjne, działa świetnie. :)

[#20] Re: Ukryte funkcje Ambienta

@MDW, post #19

A po polskiemu?
[#21] Re: Ukryte funkcje Ambienta

@Arbuz, post #20

mozesz sobie podmieniać ikony przenosząc je na obrazek ikony w oknie information (to z filetypami i tooltypami), dajesz save i ikona zmieniona (tak jak w narzędzich w rodzaju IconInstaller)
a to drugie to nie sprawdzałem, ale jest napisane, że przy ustawieniu trybu okienek na listę, możesz wybrać z rozwijalnego menu na nagłówku listy opcję pokazującą łączną wielkość plików w katalogach
[#22] Re: Ukryte funkcje Ambienta

@wali7, post #21

to podmienianie ikonek juz tez bylo tylko nie pamietam czy w golym workbenchu czy w magellanie.
[#23] Re: Ukryte funkcje Ambienta

@quaint, post #22

bylo w wb 3.9,ambient ma to chyba od dawna,zapkowe kody juz to mialy afaik

[#24] Re: Ukryte funkcje Ambienta

@quaint, post #22

takie kopiowanie ikonek juz chyba bardzo dlugo jest (od poczatku ?) pamietam ze tak kopiowalem kiedys

[#25] Re: Ukryte funkcje Ambienta

@nelson, post #24

Zgadzam się ja też to miałem dawno.
[#26] Re: Ukryte funkcje Ambienta

@wali7, post #8

Pech, środkowy klawisz mojej myszy od dawna już nie działa... Trzeba kupić nową :D

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem