[#1] Cichy dźwięk i zakłócenia
Mam pewien problem. Mam bardzo cichy dźwięk i zakłócenia przypominające gwizdanie. Próbowałem używać zarówno układów z płyty głównej jak i karty SBL! - wszędzie tak samo. Ustawienia AHI mam z podbiciem +12db - dalej jest za cicho. Co jest nie tak?

[#2] Re: Cichy dźwiêk i zakłócenia

@Solo Kazuki, post #1

moze masz spięcie gdzies na kablu, spróbuj także podłączyć słuchawki i poreguluj mixerem do sb i do płyty głowej

[#3] Re: Cichy dźwięk i zakłócenia

@Solo Kazuki, post #1

A w PegasosMixer (domyślnie jest w SYS:WBStartup) masz wszystkie suwaki na maxa ustawione?
[#4] Re: Cichy dźwiêk i zakłócenia

@rzookol, post #2

To nie wygląda na spięcie, tylko na urwaną masę w kablu sygnałowym do wzmacniacza.

[#5] Ambient i jego błędy

@Solo Kazuki, post #1

Już nieważne... jest już ok - widocznie jakiś kabel był nie tak podłączony... ale za to teraz "System Prefs" mi nie chce się włączyć (Dźwięk mogę zmienić jedynie przez AHI prefs). W ogóle od początku ta wersja nightly z 06.08 miała problemy z tymi prefsami

[#6] Ambient i jego błćdy - c.d.?

@Solo Kazuki, post #5

LiveMixer mi się nie chce włączyć! Po dwukliku na ikonce nic się nie dzieje, nie pojawia się żadne GUI, itd. może ktoś wie co może być nie tak?

[#7] Re: Ambient i jego błćdy - c.d.?

@Solo Kazuki, post #6

już rozgryzłem problem - potrzebne byly biblioteki. Teraz działa ok

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem