[#15]
Re: Tak jakby uzywac i tylko uzywac :P
@AmiChris,
post #14
Sfs mosowy nie jest zbytnio kompatybilny z os 3.x.
Czyli to ze w HD wladowalem SFS z poziomu WB3.1, moze miec jakies przykre konsekwencje np. utrata danych itp.?
Co do klasy NList, to musialem to zrobic aby w ogole odpalic Yama. Co daje takiego rewolucyjnego beta 2.5 w tosunku do 2.4? Nie wiem dokladnie, bo nie uzywam zadnych specjalnych funkcji. Nawet powylaczalem jakies dodatkowe okna, poniewaz za bardzo mulily sie na 68k. Ogolnie 2.5 zaczalem uzywac dlatego, poniewaz stabilnosc 2.4 byla dosc kontrowersyjna na moim WB3.1 - nie wieszal systemu, tylko czesto lubil sie zamrozic z niskim priorytetem i tyle. 2.5 juz raczej nie robi takich cyrkow. Jedyna wada jest to ze trzeba go co jakis czas (miesiac) updejtowac, aby w ogole dzialal. Nie chce wywolywac pewnych osob do tablicy, ale zdaje mi sie ze Valwit wie dosc sporo na temat bety 2.5. Ja niestety jak wspomnialem uzywam go minimalistycznie, tak jak 2.4.
warto nightbuilds uzywac??
Widzisz, nawet sie tym nie zainteresowalem :)
Lubie Yama, a nowe mozliwosci moze kiedys sie przydadza.
a w ogole to zagadaj do mnie na gg
:)
Jakis czas temu zainstalowalem biblioteki powersdl i pobawilem sie troche gierkami z Aminetu, np. Alien Blasterem. Ogolnie predkosc nie jest zadawalajaca, ale na upartego mozna grac. Z programu preferencyjnego dowiedzialem sie ze SDL moze pracowac na swoim oknie, oknie Ambienta lub osobnym ekranie. Aktualnie w systemie mam skonfigurowane tylko dwa tryby w rozdzialce 1024x768 (hehe). Czy jezeli dodam nowe tryby, to takie gry bedzie mozna odpalic np. na wlasnym ekranie w rozdzialce 320x240 i przyspieszyc nieco dzialnie?
Ostatnia modyfikacja: 23.08.06 19:28