[#1] Radeony 128bit
Czy zauważalna jest różnica szybkościowa w zwykłym codziennym użytkowaniu i graniu w jakieś zaawansowane gry powiędzy jakimś radeonem z pamięcią 64bit a takim samy Radeonem ale z pamięcią 128bit?
[#2] Re: Radeony 128bit

@R-Tea, post #1

Najlepiej porobić testy, wtedy wyjdzie w praniu jakie są róźnice :)

P.S. Moje GFX ma 128bit :)

[#3] Re: Radeony 128bit

@Korni, post #2

Nie wiem jak na Pegazie ale na PC jest duża różnica (im większa rozdziałka tym większa).

[#4] Re: Radeony 128bit

@R-Tea, post #1

Jest różnica ale nie aż tak wielka jak na grzybie w 1024x768 QIII ma o ok. 10 klatek (średnio)więcej na 128bitowym radku
[#5] Re: Radeony 128bit

@R-Tea, post #1

Przy MOS -ie niespecjalnie zobaczysz różnice.... no chyba że masz system przeładowany graficznymi duperelami, tak jak ja, to wtedy widać :D system się jakby szybciej ładował. Największą różnicę zauważysz w grach... QIII będzie zdecydowanie szybciej działał :D

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem