[#1] mos klassik i warp3d
witam,

jaką wersję warp3d należy zainstalować pod mosem dla kasyków żeby miec 3d ?. Próbowałem różnych i jakos nie chciały działać

Ostatnia modyfikacja: 28.09.06 16:42
[#2] Re: mos klassik i warp3d

@rzookol, post #1

Przylaczam sie do pytania, kiedys tak prowizorycznie, po prostu wrzucilem libsy i prefsy do analogicznych katalogow, jednak chyba nie o to chodzi. Tak czy inaczej, zamiast zajmowac sie 3D, to caly czas (o ile odpale MOSa), poswiecam na zrozumienie systemu i skonfigurowanie go pod siebie :)
[#3] Re: mos klassik i warp3d

@Andrzej Drozd, post #2

najważniejsze zeby ograniczyć ilość wykorzystywanych fontów przez mui to czas wgrywanie programów znacznie wzrośnie

[#4] Re: mos klassik i warp3d

@rzookol, post #3

Chyba zmaleje...
[#5] Re: mos klassik i warp3d

@Sylwester, post #4

a, faktycznie :)

[#6] Re: mos klassik i warp3d

@rzookol, post #3

najważniejsze zeby ograniczyć ilość wykorzystywanych fontów przez mui to czas wgrywanie programów znacznie wzrośnie

Problem jednak w tym, ze ja nie narzekam na "powolnosc", tylko na "nie dzialanie". :)
[#7] Re: mos klassik i warp3d

@Andrzej Drozd, post #6

a co Ci nie działa, ja kiedyś cały dzien siedzialem i nic sie nie zawiesiło nawet

[#8] Re: mos klassik i warp3d

@rzookol, post #3

owszem jak sie zmieni wszystkie fonty z wygladzaniem
na bitmapy to predkosc nawet ambienta (mui) wzrasta

[#9] Re: mos klassik i warp3d

@Andrzej Drozd, post #6

Właśnie, a co używasz? U mnie (pod Pegazem) jest bardzo stabilnie (chyba stabilniej niż jakakoliwek moja wczesniejsza Amiga, a nigdy nie narzekałem na wiechliwość sprzętu). Może to kwestia jakiejś klasy, albo dziwnego softu. Jesli chcesz, mogę Ci podesłać moje klasy MUI (pewnie zauważyłeś, że w MOSie klasy MUI są w innych miejscach niż OS3.x... sprawdź SnoopDosem czy programom czegoś nie brakuje).
[#10] Re: mos klassik i warp3d

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #8

A czy mozesz mi podpowiedzic jak tego dokonać?

Gdzie, czego, i jak szukac i wymieniac?

[#11] Re: mos klassik i warp3d

@Sir_Lucas, post #10

ustawienia fontow dla mui i dla ambienta

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem