Chialbym sie dowiedziec, kto uzywa nagrywarki DVD/RW pod kontrola MOSa. Prosze o podzielenie sie doswiadczeniem, jaki model i producenta nagrywarki DVD/RW oraz program z ktorego korzystacie.
Czy pod MOSem jest mozliwe nagrywanie plyt DVD 4,7GB i 8,5 GB ??
To znaczy, ze nagrałeś plik większy niż 2GB i wszystko było ok?
Przepraszam, że się tak dopytuję ale uważam, że jest to koszmarne ograniczenie, które w dzisiejszych czasach coraz bardziej przeszkadza, a z każdej strony słyszę, że nieprędko doczekamy się rozwiązania tego problemu.
No to kto mi to do "jasnej cholery" w koncu wyjasni raz a dobrze? :) Jak to jest z tym ograniczeniem wielkosci pliku do 2GB? Bo ja juz durnieje. Autor FryingPana twierdzi, ze jest, autor SFSDoctor tez, a uzytkownicy nagrywaja pliki wieksze niz 2GB. :) Logika nakazuje stwierdzic, ze ktos tu nie mowi prawdy. :)
bo oni uzywaja starego sfs, ktore to ma ograniczenie wielkosci plikow do 4gb. teraz jest sfs2 nawet bez tego ograniczenia do 4gb pliku (nie wielkosci partycji). fryingpan ma problem nawet na os4 gdzie tego ograniczenia nie ma. tym bardziej dziwne ze nie mozna nawet zgrac fp iso ponad 2gb na dysk, ktore to iso zgrywa z dvd bez problemu makecd. problem maja programy.
tak i jeszcze wypalam na dvdrecord, bo ma wieksze mozliwosci, tylko port wersji na 68k jest juz bardzo stary, a nowy mosowy port nie dziala nawet z fabrycznym ide nawet jak mu zapodaje scsidev=scsi.device. dvdrecord jak przerwie zapis to wraca i zapisuje od miejsca w ktorym przerwalo zapis, ma lepszy support dla nagrywarek z justlink, burnprof etc :)
Takie sobie jeszcze pytania ;)
Wiem juz ze dzieki SFS2, MakeCD i DVDRecord mozna kopiowac plyty DVD i w tym przypadku mozna obejsc sie bez Patelnii.
1. A jak stworzyc ISO DVD? Czy mozna stworzyc je na wersji demo Patelnii? A moze po prostu wystarczy MakeCD, w koncu potrafi robic wieksze ISO (ile razy przylapalem sie na tym ze pozniej nie miescilo sie na plyte CD :) )
2. Czy wersja demo Patelnii pozwala na nagranie plyty w locie z katalogu bez robienia ISO, a jezeli nie to czy jest jakis inny soft do tego?
3. Czy warto zarejestrowac Patelnie?
4. Mam w grzybie czarnego Lite ONa. Jak on sobie poradzi w A1200 z FastATA?
kuma. kupilem ponad 2 lata temu plyte dvd-rw i testowalem jeszcze na toshibie.
szkoda ze nowy dvdrtools jest tylko na mosa, bo pod mosem nie dziala fastata.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies
(ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach.
Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy
niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki
internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.