[#1] Internet i Pegasosik II:)
Witam wszystkich!

Pisze z takim problemem....a mianowicie....podłączyłem internet do maszynki, słyszałem że najlepszy program do obsługi WWW itp. to Sputnik i tu mam problem, zainstalowałem go (chyba prawidłowo...?) strony sie wgrywaja wszystko OK, jednak nie ma żadnej czcionki tylko zamiast tego jakies niebieskie kreseczki w niektórych miejscach a w innych nic, puste pole. Zainstalowałem też Ibrowse, jednak przeglądanie internetu jest troszke męczocze na tym:). Będe wdzięczny za DOKŁADNĄ instrukcje instalacji/konfiguracji (krok po kroku - tak jeszcze ze mna trzeba postepowac:) )Sputnika aby działał prawidłowo i można było przeglądac stronki w pełnym tego słowa znaczeniu.

Mam jeszcze jeden malutki problem, instalacja/konfiguracja jakies komunikatora...? słyszałem o AmiGG ale jak wszedłem na oficjalną (?) stronkę to nie mogłem pobrac bibliotek do tego potrzebnych.

Moja konfiguracja softowa to MorphOs 1.4.5 i najnowszy Ambient z najnowszym MUI.

Z góry wielkie dzięki za pomoc :)
[#2] Re: Internet i Pegasosik II:)

@uzdi, post #1

1. To use installer you need to have XadMaster on your hd.
XadMaster rozpakowuje archiwa z czcionkami, które pobiera instaler. Masz go zainstalowanego?

Zainstalowaîem teű Ibrowse To jest produkt komercyjny, wersja demo jest mocno ograniczona. IB2.4 jest niestabilny. Polecam AWeba.

Sîyszaîem o AmiGG ale jak wszedîem na oficjalnâ (?) stronkë to nie mogîem pobrac bibliotek do tego potrzebnych.
Do czego potrzebnych? Ôciâgasz AmiGG, czytasz dokumentacje. Prawdopodobnie brakuje Ci klas MUI. Zainstaluj je do SYS:Classes/MUI. W MOSSYS:Classes/MUI uaktualnij je ewentualnie, nie dogrywaj tam innych. Miej oko teű na SYS:APPS/MUI/Libs/MUI (ten katalog trzymam pusty) aby klasy sië nie dublowaîy.

najnowszy Ambient z najnowszym MUI
Najnowszy Ambient z debugiem? Polecam wersje 1.43 19.11.2006 z dziaîu downloads ze strony Ambienta, jest o wiele űwawsza.

Ostatnia modyfikacja: 11.01.07 21:22
[#3] Re: Internet i Pegasosik II:)

@Korni, post #2

Faktycznie AWeb jest stabilny, a w wersji MOSowej szybki. Jak doinstaluje się z Aminetu parę pchełek można dobrze sporo stron wygodnie pooglądać. Jedyną wadą to złe kodowanie polskich znaków (no oczywiści jedyną wadą jak na Amigowe przegladarki).

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem