[#31]
Re: Gry których NIE ukończyliście
@cemaxx,
post #30
@BagoZonde - dzięki za cenne rady, ale problem w tym, że ja gram ZAWSZE na losowym, maksymalnie dużym kontynecie i przy 7 cywilizacjach...
@Red_Bullet: przeszedłem UFO AGA na wszystkich poziomach trudności, bez stosowanie SAVE/RESTORE. Kluczowe jest jak najszybsze opanowanie Heavy Plasma+Alien Grenade oraz Hovertank, a poza tym, jak njszyciej należy opanować umiejętność walki psychicznej i zacząć w niej szkolić żołnierzy. Przy ataku na UFO najlepiej połozyc przed wejściem (o jedno pole od wejścia, ale dokładnie naprzeciwko) Proximity Grenade i spokojne czekanie. Oczywiście, najpierw należy oczyścić teren z Obcych.
BROŃ BOŻE nie wolno ci atakować nawet najmniejszego statku Ethereali, a czasem trzeba nawet zrezygnować z misji terrorystycznej, gdy rasa, jaka opanowała miasto to Ethereale. Po 3 turach w ich towarzystwie masz przejetych wszystkich żołnierzy i po zabawie.
Jesli chcesz inne wskazówki - pisz na GG. Co prawda teraz jestem BAARDZO zajęty, i na GG bywam późno wieczorem, ale w końcu skończę to cholerne tłumaczenie :)