[#1] a ja znowu to samo...
Czy ktoś wie gdzie mogę dostać/kupić/ściągnąć Amithlona??? ale całego nie sam kernel czy pliki botowalne. Było to kiedyś na torrencie ale już nie ma :(. Błagam pomocy
[#2] Re: a ja znowu to samo...

@dj_dlugi, post #1

hmm... Ja wiem czy ten Amithlon taki dobry? Mam to ale powracam do WinUAE. Na moim TYAN, Celeronie 466Mhz, 256MB RAM, RivaTNT2 Pro 32MB, Win98 emulacja chodzi naprawdę niewiele wolniej od Amithlona, pozatym mam emulację układów graficznych i dźwiękowych. Jeśli masz lepszego Pieca, to z WinXP z WinUAE, możesz odpalić dysk amigowy. Ja tak zrobiłem i ruszyło ale jak odpaliłem gierkę, to powróciłem do win98 (strasznie się grzebało). Na Win98 da się spokojnie grać w większość gier bez dźwięku. Nie ruszyło jedynie AB3D2TKG.
[#3] Re: a ja znowu to samo...

@dj_dlugi, post #1

dobra to może ma ktoś informacje jak przenieść dane z dysku amigowego na pieca?? nagrywarka odpada bo moja ami jest golutka i nie ma co myśleć o jakim kolwiek programie do nagrywania płyt (ah ten mui). kablem?? ale jak to podłączyć... sam już nie wiem.
[#4] Re: a ja znowu to samo...

@dj_dlugi, post #3

Jeżeli partycja windowsowa jest w FAT, najprościej będzie podłączyć ten dysk do Amigi i przekopiować pliki. Jeżeli planujesz korzystać z Amithlona albo WinUAE działającego pod Windows XP, 2000 lub NT można podłączyć amigowski dysk, bez potrzeby przenoszenia danych. O to chodziło?
[#5] Re: a ja znowu to samo...

@Konrad Klar, post #4

tak o to chodziło już sprawdzam czy działa :)
[#6] Re: a ja znowu to samo...

@dj_dlugi, post #5

nie dziaiła :( Winda widzi urządzenie (dysk) ale w uae jak klikne na addhardfile, to występuje błąd "nie zanleziona żadnego dysku z systemem amigi ani czystego dysku", a cha a jak podłącze dysk do komputera to winda uruchamia się z 5 minut (normalnie około 30 - 40 sek.)
[#7] Re: a ja znowu to samo...

@dj_dlugi, post #6

Złe zezworkowanie lub ustawienia w BIOS lub urządzenia gryzą się.

Jeżeli nie zezworkowanie to wejdź do BIOS i wykonaj IDE Autodetection, jeżeli znajdzie wszystkie twarde dyski F10 i Y. Powinien po tym pamiętać ustawienia i nie testowac szyny przy każdym starcie.
Jeżeli to trzecie - cóż, osobna taśma, sam mam nie taki stary 38GB dysk Samsunga, który ustawiony jako slave pokazuje 32 GB, choć do tego jest inne ustawienie.

Ma być AddHarddrive a nie AddHardfile i wybrać z listy odpowiedni symbol urządzenia, u mnie dyski z MBR (pecetowe) nie są listowane.
Napisz czy pomogło i jakiej wersji WinUAE używasz.
[#8] Re: a ja znowu to samo...

@Konrad Klar, post #7

ni to i tak nie działa wierzcie mni na komputerach troche sie znam. wydaje mi9 sie że to przez winde.

Poprzednio (przed formatem) były problemy ze stabilnoście WINUAE format bnowy system i działa:)

Spróbuje nia innym komputerze - a może dysk od ami padł, dawno go nie podłączałem do żadnego kompa. to snie wiem (posypała sie tablica partycji??)
[#9] Re: a ja znowu to samo...

@dj_dlugi, post #1

Na osiołku jet plytka z Amithlonem !!!

[#10] Re: a ja znowu to samo...

@dj_dlugi, post #8

Konrad Ci wcześniej pisał że ten numer działa pod Win NT-podobnym i zapewniam że działa, nawet startuję Winuae z takiego dysku z tym że musiałem nieco zmodyfikować startup-sequence.
[#11] Re: a ja znowu to samo...

@dj_dlugi, post #1

Ja mam Amithlona z Edonkeya. Ściągałem go dość długo ale się ściągnął :D:D:D:D

[#12] Re: a ja znowu to samo...

@dj_dlugi, post #1

...i w taki sposób Amithlon updał :( .

[#13] Re: a ja znowu to samo...

@AlaN, post #12

przepraszam - to miała być odpowiedź na post 574.

[#14] Re: a ja znowu to samo...

@dj_dlugi, post #6

Spróbuj użyć KNOPPIX wersja 3.7
[#15] Re: a ja znowu to samo...

@dj_dlugi, post #1

Napisz na mojego maila skąd jesteś?
[#16] Re: a ja znowu to samo...

@dj_dlugi, post #6

Dodaj harddrive.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem