[#1]
klawisz ctrl w amithlonie i inne
witam
podpialem se amithlona na grzybie i mam problem z klawiszami: jak robie reseta amigowego to po tym jak system wstaje byle jakie nacisniecie ctrl badz jednego z "amig" robi ponownie reseta.
czytalem cale readme z upd do amithlona i jest tam to opisane i jest nyby patch na to ale on nie dziala (tzn nie eliminuje tego cholerswa) instalacji patcha probowalem recznie i z installera z podobnym skutkiem.
uzywam smallird i kernela newemubox oraz probowalem z kern300
i mam athlona 3000+ z voodoo2000
i druga sprawa nie wiem czemu okienka w systemie (w 16bit/24bit tez )z wieksza zaartoscia ikon (ok. 20) skroluja sie w zolwim tempie (to samo w editpadzie text jak i w innych edytorach).jezeli to jest normalne to zawiodlem sie. inne rzeczy chodza jak przeciag tylko tez skroling
i trzecia sprawa jakich sterow grafiki uzyc aby dostepne byly tryby 32bit voodoo no i zeby mogl picasso96 podkrecic odswierzanie ekranu bo na razie mam w kazdym po 60mhz i bardzo mnie to wkurza. poza tym dziwna sprawa bo np tryb 1024x768 uruchamia sie tylko w 16bit (choc w screenmode jest tryb 24bit, mniejsze tryby dzialaja wszystkie), natomiast wyzsze tryby dalej wyswietlane sa na 1024x768 tylko, ze ekran wychodzi poza granice monitora.
jak wybiore wyzej opisany 1024 24bit na ekranie mam kasze i ekran podzielony jakby na trzy te same kulumny (widze reqester test 3 razy w screenmode)
ma ktos jakies pomysly, tylko prosze bez takich, ze poczytaj to, poczytaj tamto, bo to tez moge sam na sieci w koncu gdzies znalezc.ja szukam komkretnych odpowiedzi bo zalezy mi na czasie i fachowej wiedzy innych
pozdrawiam
ciekawy_świata