[#1] problem z 2,5' dyskiem pod PC
Witam serdecznie

Po raz kolejny proszę o pomoc i porady, oto mój problem

Posiadam A1200 dysk 160 mb (póki co, 5 gb w drodze ;p) amisia ma dodatkowe 4mb ramu

Sprawa ma się tak nie posiadam do niej póki co żadnych dyskietek, napędu CDrom też nie, no i na tym dysku muszę zainstalować system (gdyż ten co tam jest nazwałbym to bałaganem ;p )

sprawa ma się tak, zakupiłem przelotkę z 3,5' na 2,5' aby móc podłączyć ten dysk pod PC (jak przyjedzie 5gb sytuację będę musiał powtórzyć)

Całe oprogramowanie jakie mam, jest na piecu Pełen Tosec itd (nie będę się rozpisywał), wykombinowałem sobie z braku dyskietek tak, że zaistaluję sobie system podłączając dysk pod winuae, podzielę dysk na partycję zgram na nie to co mi potrzebne a potem już na samej Amisi będę powoli tworzył system.

ok to było tytułem wstępu, problem mam taki, że po podłączeniu dysku do PC (wykrywa go bios), niby ładuje mi się XP ale ekran ładowania "WindowsXP" nie znika system nie startuje ? Czego to może być wina, dysk jest sprawny, podłączałem inny (z laptopa aby sprawdzić przelotkę) i wszystko ok, za nic nie mogę tego dysku podpiąć aby mi XP wystartował abym pod winuae go odczytał
Czego to może być wina, proszę o pomoc.

I drugie szybkie pytanko co warto((co powinienem) zainstalować w amidze (konfig jak wyżej), poza systemem ;p. MUI, ikonkami, whdload ?? czy może mi ktoś wskazać jakąś stronkę gdzie taka tematyka instalacji dodatkowego softu do amisi byłaby poruszana ?

Z góry thx za pomoc i wskazówki
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem