[#1] [font] Co to za...?
Temat może i dziwny, ale mam do Was pytanie: jak nazywała się czcionka (font) który standardowo jest w A-500 (chyba w ROMie)? Czy to jest "TOPAZ"? Chodzi mi o font który wygląda jak w A1200 ale ma te różne - nie wiem jak to opisać - "podstawki, ogonki i haczyki przy literach (kurcze, nie da się tego inaczej opisać), w każdym razie takim fontem się zgłasz A500 przy starcie.
Kiedyś jak miałem A1200, to skądś miałem ten font, a teraz w A1200 go nie mam :( a bardzo mi się podobała ta czcionka.
A może ktoś z Was wie skąd można zassać ten krój czcionki? A może ktoś go ma i podrzucił by via e-mail?

[#2] Re: [font] Co to za...?

@AlaN, post #1

Ok, już znalazłem (i to całkiem przypadkowo!). Nie wiem jak sie toto nazywa, ale ten font jest w pakiecie z programem HDPrepPL f-my ELSAT (pod nazwą "pol-top.font"). To jest to! A pytanie nadal: czy to jest TOPAZ?

[#3] Re: [font] Co to za...?

@AlaN, post #1

AlaN napisał(a):

> Temat może i dziwny, ale mam do Was pytanie: jak nazywała się
> czcionka (font) który standardowo jest w A-500 (chyba w ROMie)?
> Czy to jest "TOPAZ"?

tak

> A1200 ale ma te różne - nie wiem jak to opisać - "podstawki,
> ogonki i haczyki przy literach (kurcze, nie da się tego inaczej
> opisać), w każdym razie takim fontem się zgłasz A500 przy

szeryfy (serif)

> Kiedyś jak miałem A1200, to skądś miałem ten font, a teraz w
> A1200 go nie mam :( a bardzo mi się podobała ta czcionka.

zboczeniec :)

> A może ktoś z Was wie skąd można zassać ten krój czcionki? A
> może ktoś go ma i podrzucił by via e-mail?

w kazdej ami masz topaz.font jako topaz.ttf moge ci podeslac jak podasz email
[#4] Re: [font] Co to za...?

@Valwit, post #3

Valwit napisał(a):

> jak podasz email

ok. juz widze :)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem