[#1] Kontroler Fast-ATA
Jak podłączyć, gdzie szukać opisu podłączenia kontrolera Fast ATA 2 firmy Elbox? Ten z nakładką na scalak. Sczególnie chodzi mi o to gdzie podłączyć taki dodatkowy czarny kabelek odchodzący o płytki kontrolera. Dzięki.

[#2] Re: Kontroler Fast-ATA

@dpetx, post #1

Witam,

Chyba nie pomogę do końca, bo nie pamiętam w tej chwili która to nóżka na złączu kontrolera, ale może pomoże Ci trochę obrazkowa instrukcja Elboxu

http://www.elbox.com/ma/fa_1200_folder/fast_ata_1200_qig.html

Na zdjęciu 7 jest to o co pytasz. Niestety nie jest zbyt czytelne.

Pozdrawiam
[#3] Kontroler Fast-ATA

@dpetx, post #1

Oczywiście chodziło mi o fast-ata (nie fast-ata 2!)

Gdzie można dostać soft do tego. Bo dostałem gołą kartę.
[#4] Re: Kontroler Fast-ATA

@dpetx, post #3

Witam.
Spróbuj napisac do Elboxu: support@elbox.com Powinni Ci udostepnić stery, pewnie tylko będzie trzeba podać numer FastATY (numer seryjny kontrolera, który znajduje się na płytce kontrolera).
Pozdro.

[#5] Re: Kontroler Fast-ATA

@Kitech, post #4

thx.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem