[#1] Problem z płytką
Mam taki drobny problem z płytą cd "Scene Xplorer" (wyd. Eureka, 97). Otóż na Amidze wszystko jest w porządku, ale gdy włożę płytę do peceta, to struktura katalogów jest odczytywana, ale żadnego pliku nie można otworzyć/skopiować. Cd-rom z Amigi przełożyłem do peceta, a pecetowy do Amigi. I znowu to samo - Amiga odczytuje pliki, a Windows nie.

Nie jest to jakiś wielki problem, w zasadzie piszę tu o tym jako o ciekawostce, ale może ktoś już się spotkał z czymś takim i może powiedzieć o co tutaj chodzi? :)

Czy to AmigaOS jest taki dobry czy może płyta jest uszkodzona?
[#2] Re: Problem z płytką

@MrWolf, post #1

Czy pliki/katalogi na płycie nie zaczynają się przypadkiem od wykrzykników? Na Windzie mam problemy z odczytywaniem płyt, w którym są pliki, których nazwa zaczyna się od wykrzyknika. Zdarza się też, że pliki mają ustawiony jakiś atrybut (już nie pamiętam który), co sprawia, że na Amidze oznacza on co innego i na pececie co innego.
[#3] Re: Problem z płytką

@MrWolf, post #1

cóż, ja ani na Ami, ani na windzie nie mam problemów z czytaniem SE. :)
[#4] Re: Problem z płytką

@mailman, post #2

Może było to celowe działanie Madda i Mustafy,autorów tej płytki :) "**** pc"

[#5] To nie przez wykrzykniki

@mailman, post #2

Nazwy niektórych katalogów na tej płycie zaczynają się od wykrzykników, ale okazuje się że to nie w tym rzecz.

Właśnie sprawdziłem płytę katalog po katalogu i mogę sprecyzować objawy: można kopiować zawartość katalogów do trzeciego podkatalogu, głębiej już nie.

Przykłady:

Stąd można kopiować pliki: "devs/locale/catalogs/".
A stąd już nie można: "devs/locale/catalogs/polski/".

Tu można: "!graphics!/artists/poland/".
A tutaj nie: "!graphics!/artists/poland/zefir/".

Brak możliwości odczytu odnosi się nie tylko do plików od czwartego podkatalogu w dół - nie można się w ogóle dostać do podkatalogu piątego, nie mówiąc o tych głębszych.

Kurde, musi być jakieś rozwiązanie.
[#6] Re: To nie przez wykrzykniki

@MrWolf, post #5

... i jak znalazłeś już rozwiązanie?
[#7] Re: To nie przez wykrzykniki

@at0m, post #6

po 15 latach może już się udałoszeroki uśmiech
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem