[#1] Jednodyskietkowa dystrybucja linuxa na Amigę?
Czy jest coś takiego? Mam A 1200 i chciałbym się pobawić w linuxowym shellu :)
[#2] Re: Jednodyskietkowa dystrybucja linuxa na Amigę?

@Sparc, post #1

Jednodyskietkowa?
[#3] Re: Jednodyskietkowa dystrybucja linuxa na Amigę?

@Sparc, post #1

Mozesz odpalic z "ramdysku"
[#4] Re: Jednodyskietkowa dystrybucja linuxa na Amigę?

@Andrzej Drozd, post #3

Mogę odpalić z ramdysku? Tzn. najpierw załadować workbencha a później uruchomić linuxa? Jaka to dystrybucja i skąd mogę ją zassać ? Dziekuje za odpowiedz :)
[#5] Re: Jednodyskietkowa dystrybucja linuxa na Amigę?

@Sparc, post #4

Albo ja czegos nie wiem, albo my sie nie rozumiemy. Czy istnieje jednodyskietkowa wersja Linuxa i mozna ja odpalic z ramdysku?
[#6] Re: Jednodyskietkowa dystrybucja linuxa na Amigę?

@Sebastian Rosa, post #5

Nie istnieje linux na jednej dyskietce, raczej na jednej plycie. A linux odpalony z "ramdysku" potrzebny jest do instalacji calego systemu (np. debiana), ale nic nie stoi na przeszkodzie aby go troche pouzywac (tak jak dosa).
[#7] Re: Jednodyskietkowa dystrybucja linuxa na Amigę?

@Andrzej Drozd, post #6

No i teraz jasne ;)
[#8] Re: Jednodyskietkowa dystrybucja linuxa na Amigę?

@Andrzej Drozd, post #6

Istnieją takie dystrybucje linuxa, ale nie wiem czy na Amigę. Na PC jest ich conajmniej kilka.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem